Deze Honda CR-V Hybrid rijdt nooit in de weg (800 pk)

De belegen crossover van Honda heeft van de Amerikaanse raceafdeling een flinke anabolenkuur gekregen. De 800 pk sterke CR-V Hybrid Racer zal dienen als testmule en promotiewagen voor de aankomende hybride IndyCars.

Deze Honda CR-V Hybrid rijdt nooit in de weg

Bij de woorden spanning, sensatie en adrenaline is de Honda CR-V misschien wel de laatste auto waar je aan denkt. De gezapige crossover is in Nederland immers alleen maar verkrijgbaar als 204 pk sterke hybride met een zielloze CVT-versnellingsbak.

Leuk voor pa en ma om zondags mee naar het koffiehuis te tuffen maar zeker niet meer dan dat. Bij Honda Performance Development besloten ze iets drastisch te gaan doen aan dat belegen imago.

Hybrid Racer

De knappe koppen bij HPD besloten dat de beste manier om de CR-V een vuurspuwend racemonster te maken het weggooien van 99% van de originele auto was.

De CR-V Hybrid Racer deelt namelijk alleen het dak en de voorruit met de straatversie. De bolide is gebouwd rond een chroom-molybdeen buizenframe met de motor in het midden. Die motor is dezelfde 2,2 liter twin turbo V6 die Honda inzet in de IndyCar Series.

Supercondensator

De Indy V6 is gekoppeld aan een motor generator unit die van stroom voorzien wordt door een supercondensator-hybridesysteem. Supercondensators werden eerder onder andere gebruikt in Toyota's hybride LMP1-racers en hebben als voordeel dat er geen grote en zware accu nodig is.

In plaats daarvan wordt de energie die door de MGU bij het remmen gegenereerd wordt snel opgeslagen en weer afgegeven wanneer nodig. Het systeem is inschakelbaar door de coureur en levert een systeemvermogen van zo'n 800 pk op.

PR-machine

De CR-V Hybrid Racer werd gebouwd om de komende overstap van de IndyCar naar hybride aandrijflinen alvast te vieren. Het systeem voor Indy zal er echter heel anders uitzien. Honda gebruikt de supercrossover dan ook vooral als PR-machine.

Een run op Pikes Peak zit er dus helaas niet in. In plaats daarvan zal de CR-V tijdens acht IndyCar Grand Prix proberen de aandacht naar zich toe te trekken. Na de promotietour gaat de auto verder als testobject.

Cargasm
  • Honda Performance Development