Vasseur kijkt door roze bril: 'Goed nieuws dat Ferrari Red Bull bij kon houden in Bahrein'

Fred heeft een wel heel interessante kijk op de door Red Bull gedomineerde Grand Prix van Bahrein. Volgens de Fransoos bewees Charles Leclerc in de openingsfase van de race dat de Bulls prima bij te houden zijn...

Vasseur kijkt door roze bril: 'Goed nieuws dat Ferrari Red Bull bij kon houden in Bahrien'

Als teammanager wordt er van je verwacht dat je de verwachtingen van het team...managet. Vaak houdt dat in dat je blinde positiviteit moet afremmen, maar bij Ferrari doen ze alles op hun eigen manier.

Na zijn eerste Grand Prix als chef de Scuderia zaag Frédéric Vasseur namelijk bijzonder rooskleurige dingen in een absolute afgang. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz waren in Bahrein op geen enkel moment een bedreiging voor het oppermachtige Red Bull, maar Fred ziet dat toch net even anders.

Goed nieuws

Vasseur voerde niet alleen de kwalificatiesnelheid van Ferrari aan als positief punt, maar verzon er kennelijk ook een paar over de race pace. Volgens Fred kon Charles Leclerc in de openingsfase van de race namelijk prima meekomen met Max Verstappen en Sergio Perez. Ferrari zat bovendien dichter bij Red Bull dan bij het verrassend snelle Aston Martin, zo verklaarde Vasseur tegenover RaceFans:

"Na de test vloog elk team een beetje blind. Iedereen speelde een hoop met het brandstofniveau en de motorstanden. Maar ik denk dat iedereen inclusief de media verwachtte dat Red Bull een beetje verder weg zou zijn in de kwalificatie en wij zatten er dicht bij."

"Om Red Bull dan te kunnen matchen in de eerste vijftien ronden - ik weet niet wanneer we naar binnen gingen, ronde 14 of 15, voor mij was het goed nieuws."Als je kijkt naar het eerste gedeelte van de race, denk ik dat we dichter bij Red Bull zaten dan Aston Martin."

Fred's fantasie

Blijkbaar heeft de beste man niet echt opgelet in de eerste fase van de race. Verstappen vergrootte het gat naar Leclerc namelijk vrijwel meteen met een seconde per ronde, terwijl de slecht gestarte Perez zijn banden spaarde en wachtte op een fris setje na de eerste pitstops.

Het grotere gat naar Aston Martin kwam bovendien niet door de pace van de SF-23, maar door het akkefietje tussen Fernando Alonso en Lance Stroll op de openingsronde. Om met Carlos Sainz te spreken: "Stop inventing!"

Conclusie: geen conclusies

Los van alle getrokken conclusies wil Vasseur eigenlijk toch geen conclusies trekken over het seizoen. De Fransman vermoedt echter dat Mercedes binnenkort op zal staan als nieuwe uitdager. Na de race in Saoedi Arabië verwacht hij een beter beeld te hebben van de situatie:

"Het is race één, en we hoeven geen conclusies te trekken. Ik denk dat Mercedes binnenkort wakker zal worden en we weten niet wat er volgende week kan gebeuren. Volgende week wordt een ander verhaal in Jeddah, het betekent ander asfalt. Laten we na Jeddah kijken of we een beter beeld hebben."

Formule 1
  • Scuderia Ferrari, Red Bull Content Pool, NLBeeld / Proshots