Onrust Ferrari geen probleem voor Vasseur: 'Mensen dichtbij Binotto wilden vertrekken'

Een reorganisatie en vertrekkende sleutelfiguren doen de nieuwe Ferrari teambaas helemaal niets. De Fransman houdt vast aan zijn originele plan.

Onrust Ferrari geen probleem voor Vasseur: 'Mensen dichtbij Binotto wilden vertrekken'

Het rommelt de laatste tijd nogal in Maranello. Na de degradatie van Ferrari's hoofd strategie Iñaki Rueda kwam naar buiten dat technisch hoofd David Sanchez elders zijn heil ging zoeken, naar verluidt bij McLaren. Nu ook assistent-teambaas en race director Lauren Mekies in verband gebracht wordt met een overstap naar Alpine lijkt de Scuderia in rap tempo uit elkaar te vallen. Van de gehoopte geleidelijke transitie is eigenlijk al geen sprake meer.

Laurent Mekies.

Binotto-loyalisten

De chaotische omstandigheden lijken bijzonder slecht uit te komen voor Ferrari, aangezien er hard gewerkt moet worden om het oppermachtige Red Bull in te kunnen halen. Volgens kersverse teamchef Frédéric Vasseur is er echter helemaal niets waar het team zich zorgen om hoeft te maken. De leegloop is volgens de Fransman te wijten aan teleurgestelde Binotto-loyalisten, zo verklaarde hij aan La Gazetta dello Sport:

"Ik denk dat het onvermijdelijk is. Er zijn mensen die heel close waren met Binotto en daardoor liever vertrokken. Maar ik maak me geen zorgen en voel me niet bezwaard. En ik kan me voorstellen dat er andere mensen zijn die zich zorgen maken over hun toekomst."

Het plan

Ondanks de interne onrust zegt Vasseur alle middelen en ruimte te hebben om zijn plannen op de juiste manier uit te voeren. De magere start in Bahrein is volgens de Fransoos geen groot probleem. Met de steun van Ferrari president John Elkann en CEO Benedetto Vigna zal hij hard door blijven werken aan de jacht op Ferrari's eerste titels sinds 2007/2008:

"Persoonlijk heb ik geen problemen, ik heb een duidelijk idee van mijn project en ik zal het implementeren. Ik ben elke dag in contact met John Elkann en Benedetto Vigna. Ik weet wat ze van me verwachten. Ik heb middelen en daadkracht die ik nergens anders gehad heb. Dat is de waarheid."

"Ik kan maar moeilijk begrijpen waarom het team al na één race een doelwit werd. Als we kijken naar de correlatie van de data tussen de simulatie en het circuit, dan zijn we ervan overtuigd dat we op het juiste spoor zitten. Ik heb iedereen gevraagd om gefocust te blijven op de prestaties en om oplossingen te vinden voor betrouwbaarheidsproblemen. Het kampioenschap is lang. "

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress