Alonso moet Aston Martin rondje bier geven in Australië

Fernando deed voorafgaand aan de race in Saoedi Arabië een ludieke belofte. Na het succes in Jeddah is de Spanjaard van plan

Alonso moet Aston Martin een rondje bier geven in Australië

De Grand Prix van Saoedi Arabië was voor Fernando Alonso en Aston Martin een race vol ups en downs. Alonso wist met een sterke start de leiding te pakken ten koste van Sergio Perez, maar werd na een paar ronden alweer bijgehaald.

Kort daarop volgde een penalty voor foutparkeren op de grid, waardoor hij vijf seconden aan zijn broek kreeg. Bij het inlossen van die penalty kreeg hij een extra penalty, die later alsnog weer teruggetrokken werd. Zo ping pongde Fernando na de race tussen de derde en vierde plek. Uiteindelijk kreeg hij zijn beker echter weer terug.

Rondje Foster's

Temidden van alle chaos deed Alonso een lollige belofte richting zijn team. Als hij als eerste de eerste bocht in zou stormen zou hij voor het hele team een rondje Foster's betalen in Melbourne. Aangezien dat precies is wat er gebeurde kan Fernando alvast een bestelling op gaan nemen. Het was het voor de Spanjaard echter allemaal waard:

"Ik vertelde het team dat als ik als eerste de eerste bocht in zou gaan ik voor iedereen een biertje zou kopen in Australië, dus nu moet ik iedereen uitnodigen in Australië. Maar ik denk dat we een foto hebben van een Aston Martin aan de leiding van de race en dat is heel goed nieuws."

Flinke buffer

'Nando heeft nog even de tijd om wat stuivers opzij te zetten voor de kroeg. De Grand Prix van Australië wordt immers pas over twee weken verreden. De lui van AMR hoeven zich bovendien niet te gedragen: na Melbourne is er door het uitvallen van China een buffer van drie weken. Meer dan genoeg tijd dus om lekker uit te brakken en te ontnuchteren voor de volgende race in Azerbeidzjan.

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team, NL Beeld / Proshots
  • F1 Data Box