Valtteri Bottas gaat los in V8 Supercar (video)

Valtteri mocht zich bij het Adelaide Motorsport Festival even lekker uitleven met een Bathurst-winnende Holden Commodore. De Fin voelde zich meteen thuis in de brute V8 sedan.

Valtteri Bottas gaat los in V8 Supercar (video)

In de aanloop naar de Grand Prix van Australië heeft Valtteri Bottas niet stilgezeten. Naast model staan voor smaakvolle fotoshoots schoof de Alfa Romeo F1-rijder namelijk aan als eregast bij het Adelaide Motorsport Festival.

Het oude Grand Prix circuit was het toneel van allerlei moois op motorsport gebied. Het overvolle schema werd gevuld met historische toerwagens, GT's, driftwagens, Formule 1-bolides en allerlei demoruns.

V8-geweld

Uiteraard had Valtteri geen zin om de hele dag rond te hangen bij de handtekeningentafel. De Fin pakte meteen zijn kans om aan ouderwets V8-geweld te proeven. Bottas nam namelijk plaats in een Holden VF Commodore V8 Supercar uit 2016.

De door Tekno Autosports geprepareerde machine won in 2016 de prestigieuze Bathurst 1000 met Will Davison en Jonathon Webb. Valtteri was uiteraard niet geïnteresseerd in serieuze tijden neerzetten. In plaats daarvan produceerde hij vooral veel rook. Zoals het hoort.

Formule 1
  • Adelaide Motorsport Festival