VIDEO: fans te vroeg op de baan in Melbourne

De chaos en verwarring in Australië zorgde ook bij het beveilingspersoneel en de fans voor bizarre taferelen. Op social media is te zien hoe een groepje faans zonder enige tegenstand het circuit op klautert ver voor de finish.

VIDEO: fans te vroeg op de baan in Melbourne

De Grand Prix van Australië zat bomvol bijzondere en controversiële momenten, met name vanwege de beslissingen van de FIA. Vlak voor de uiteindelijke finish deden promotor Australian Grand Prix Corporation en de fans ook nog even een duit in het zakje. Terwijl het veld achter de safety car onderweg was naar de zwart wit geblokte vlag klom een groepje fans ongehinderd het circuit op.

Aan de rand

Het groepje kon ongegeneerd beelden maken vanaf de rand van de baan terwijl de safety car trein voorbij kwam. Gelukkig bleef het daarbij en besloot niemand het circuit echt op te lopen of over te steken. Daar moet je immers een gestoorde Ierse priester of een verveelde milieuactivist voor zijn.

Volgens het FIA-rapport over het incident konden de fans later echter wel bij de gestrande Haas van Nico Hülkenberg komen. Dat leverde een veiligheidsrisico op omdat het hybridesysteem nog steeds onder stroom stond.

Grote fouten

Naar aanleiding van de bevindingen van de FIA heeft de AGPC toegegeven dat er grote fouten gemaakt zijn in de slotfase van de race. De beveilingsprotocollen werden tijdens die haastig ingelaste laatste ronde duidelijk niet gevolgd.

De organisatie belooft de eigen processen volledig door te gaan lichten zodat de situatie niet weer voor kan komen. Het onderzoek zal samen met de lokale Victoria Police, Formule 1, FIA en alle relevante aandeelhouders gedaan worden.

Formule 1
  • F1 Australian Grand Prix, Red Bull Content Pool