Felipe Massa heeft team advocaten samengesteld om kampioenschap 2008 aan te vechten

De vice-kampioen van 2008 heeft daad bij het woord gevoegd in het proces tegen de FIA. De Braziliaan heeft een team van juristen en advocaten samengesteld om te kijken naar de mogelijkheden om het resultaat van 2008 bij te stellen.

Felipe Massa heeft team advocaten samengesteld om kampioenschap 2008 aan te vechten

Slechts een paar dagen na 1 april kregen we nieuws te horen dat ook wel eerder gepast had: vijftien jaar na zijn verloren titel startte Felipe Massa een proces tegen de FIA om het resultaat van 2008 aan te passen. Aanleiding voor de campagne van de Braziliaan was een nieuw interview met voormalig F1-opperhoofd en huidig miljoenenfraudeur en Putinsupporter Bernie Ecclestone.

De bejaarde Brit claimde tegenover F1-insider dat hij samen met toenmalig FIA-president Max Mosley het beruchte crashgate-incident in Singapore in de doofpot gestopt had. Door het resultaat van de door Renault gemanipuleerde race niet te schrappen liep Massa uiteindelijk net genoeg punten mis om in Brazilië nipt de titel te verliezen aan McLaren's Lewis Hamilton. Het schandaal kwam pas aan het licht midden in 2009, waardoor het resultaat van 2008 volgens de reglementen niet veranderd kon worden.

Alles voor de eer

De bekentenis van Bernie was voor Felipe genoeg reden om te kijken naar de mogelijkheden om het resultaat van 2008 toch op de schop te gooien. De Braziliaan hoopt de volledige race in Singapore van tafel te kunnen vegen zodat hij in de eindstand vijf punten wint en de titel toegekend krijgt.

Het financiële plaatje interesseert de 42-jarige Brasil Stock Car Pro Series-racer naar eigen zeggen verder vrij weinig. Het draait allemaal om het herstellen van een fout en het toekennen van de eer aan de juiste man.

De volgende stap

Volgens Motorsport.com waren de uitspraken van Massa niet zomaar loze dreigementen om even in de spotlights te komen. Felipe heeft namelijk al de volgende serieuze stap gezet op weg naar een proces tegen de FIA.

De Braziliaan heeft een team van juristen en advocaten samengesteld dat de beslissingen en het resultaat van vijftien jaar geleden opnieuw zal toetsen en afwegen. Het is echter nog maar de vraag of er daadwerkelijk een houdbare zaak uit voort zal vloeien. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots