McLaren maakt Felipe Massa belachelijk voor wereldtitel 2008

McLaren besloot op een bijzonder manier te reageren op de poging van Felipe Massa om de wereldtitel van 2008 terug te pakken. Een kinderachtige, neerbuigende en denigrerende TikTok-post was kennelijk de beste optie.

McLaren maakt Felipe Massa belachelijk voor zaak wereldtitel 2008

Recent kwam naar buiten dat voormalig F1-coureur Felipe Massa naar opties zou kijken om het resultaat van het wereldkampioenschap van 2008 te wijzigen. Uitspraken gedaan door oud F1-opperhoofd Bernie Ecclestone zouden erop wijzen dat de FIA aanleiding had om de door Renault gemanipuleerde Grand Prix van Singapore ongeldig te verklaren. Ecclestone en toenmalig FIA-president Max Mosley besloten de zaak echter in de doofpot te stoppen om nog een schandaal zo kort na Spygate te voorkomen.

Bij de pitstop veroorzaakt door de opzettelijke crash van Renault-rijder Nelson Piquet viel Massa door een fout terug van de leiding naar de dertiende plek, waardoor Lewis Hamilton uitliep in de stand van het kampioenschap. Uiteindelijk wist de Brit Felipe op een enkele punt te verslaan door op de laatste ronde in de laatste bocht de ploeterende Toyota van Timo Glock voorbij te steken. Volgens Massa was dit allemaal niet gebeurd als Ecclestone en Mosley zich aan de eigen regels gehouden hadden.

Volwassen reactie

De reacties op Massa's campagne waren zoals met alles in de Formule 1 flink verdeeld. De een vond het zijn goedrecht en vond dat de titel 'gestolen' was door Hamilton, terwijl de ander wees op het feit dat Renault ook individueel uit de resultaten geschrapt had kunnen worden, en de dramatische pitstop niet aan de FIA of Hamilton te wijten valt.

Terwijl de discussie door woedde besloot het team van McLaren ook een duit in het zakje te doen. De titel van Sir Lewis is immers nog altijd de laatste rijderstitel voor het team uit Woking. Helaas besloot de social media afdeling op de meest denigrerende, neerbuigende, how-do-you-do-fellow-zoomer manier te reageren.

De social media-afdeling van McLaren, waarschijnlijk.

Denial is...

@mclaren

Denial is a river in Egypt. 😉 #McLaren #F1 #LewisHamilton #Cars #Formula1 #Trend

♬ original sound - McLaren

De renstal stelde een TikTok-filmpje samen waarin een artikel van The Independent over de zaak afgebeeld wordt. Vervolgens krijgen we een montage te zien van wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn titelwinnende McLaren MP4-23. Het bijschrift voegt er nog even een pijnlijke woordgrap aan toe: 'Denial is a river in Egypt'.

Met de bijzonder volwassen reactie laat McLaren in ieder geval weten de pogingen van Massa totaal niet serieus te nemen. De video is in ieder geval prima voer voor de haters en levert vast een hoop van de felbegeerde impressies op.

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress