Dit is Red Bull's door fans ontworpen Miami-livery

Red Bull heeft de eerste van drie speciale Amerikaanse kleurenschema's onthuld. De Miami-livery gebruikt een paar bekende kleuren.

Dit is Red Bull's door fans ontworpen Miami-livery

Via het 'Make Your Mark'-initiatief heeft Red Bull Racing fans gevraagd voor alledrie Amerikaanse Grand Prix een speciale livery te bedenken. De winnaars zullen hun kleurenschema ook daadwerkelijk op de bolides van Max Verstappen en Sergio Perez te zien krijgen tijdens het raceweekend. De Grand Prix van Miami is de eerste op de agenda. Het thema van de livery laat zich raden.

Twee streepjes

Eerder deelde RBR al op social media dat de gekozen kleuren roze en turquoise waren. De kleuren zijn gecombineerd met paars en over de standaard livery heen getekend in de vorm van drie gebogen strepen. Het ontwerp is van de hand van Martina Andriano, een grafisch ontwerpstudent en fervente Red Bull-fan.

Opvallend, maar traditioneel

Het weinig inspirerende ontwerp is weer typisch Red Bull, dus Martina heeft haar werk goed gedaan. Red Bull-chef Christian Horner was in het persbericht ook bijzonder enthousiast:

"Het Make Your Mark-initiatief is geweldig, om onze fans de kans te geven ons ontwerp te beïnvloeden bij de drie races in de VS is iets dat je andere teams gewoon niet ziet doen. Het ontwerp behoudt het ethos van wie we zijn maar introduceert ook Miami tot de RB19. We zullen zeker gaan opvallen wanneer je die auto op de baan ziet."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool