Druk op Nyck de Vries opgevoerd: Daniel Ricciardo mogelijke vervanger

Dit hebben bronnen laten weten aan Motorsport.com

nyck de vries

Helmut Marko wil verbetering zien bij Nyck de Vries, en snel ook. Dit zeggen bronnen tegen Motorsport.com. Volgens ingewijden wil de Red Bull-motorsportbaas uiterlijk tijdens de Grand Prix van Spanje verbetering zien bij de 28-jarige AlphaTauri-coureur uit Nederland. Als dit niet gebeurt, kan de F1-droom van de Friese rijder weleens als een nachtkaars uitgaan.

Geen vliegende start

De F1-carrière van Nyck de Vries bij AlphaTauri kent niet bepaald een vliegende start. De Nederlander heeft nog geen enkele punt op zijn naam staan. In Bahrein en Saudi-Arabië kwam hij als veertiende over de finish. In Australië werd hij vijftiende en in Miami werd hij slechts achttiende. Dit terwijl zijn teamgenoot Yuki Tsunoda betere resultaten laat zien. Hij haalde in totaal twee punten door in zowel Australië als Azerbeidzjan tiende te worden tijdens de race.

Dankzij deze resultaten worden de geruchten dat de Vries misschien nog voor het einde van zijn eerste jaar in de Formule 1 al vervangen wordt, steeds meer aangewakkerd. In de eerste instantie werd Lian Lawson, junior bij Red Bull, genoemd als potentiële vervanger van de Vries. Maar bronnen komen bij Motorsport.com met een andere naam: Daniel Ricciardo, sinds dit jaar derde rijder bij Red Bull Racing.

Laatste kans

Sterker nog, volgens het medium heeft de Australiër al een stoeltje gepast bij AlphaTauri. Op zich niet heel opvallend, want als Red Bull-reserve zou hij ook AlphaTauri moeten helpen indien nodig. Toch zou binnen Red Bull wel degelijk worden gekeken naar Ricciardo als vervanger van de Vries. Er zijn zelfs stemmen die beweren dat hij al vanaf Imola zou kunnen gaan racen. Bronnen bij Motorsport.com denken echter zeker te weten dat Marko Nyck nog in ieder geval tot en met de Grand Prix van Spanje een kans wil geven. De Grand Prix van Spanje wordt in het eerste weekend van juni verreden.

Formule 1
  • motorsport.com
  • NLBeeld