Tost: 'Red Bull-aandeelhouders zullen AlphaTauri niet verkopen'

De geruchten rond het Red Bull B-team zijn volgens AlphaTauri-chef Franz Tost pertinente onzin. Na een gesprek met de nieuwe CEO is de Oostenrijker ervan overtuigd dat AT niet in de etalage zal komen te staan.

Tost: 'Red Bull-aandeelhouders zullen AlphaTauri niet verkopen'

Recent staken opeens hardnekkige geruchten de kop op over de toekomst van AlphaTauri. Het ondermaats presterende en op marketing niveau weinig toevoegende tweede team van Red Bull zou namelijk in de verkoop gaan. Het nieuwe management dat na het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz aangetreden is zou het team vooral zien als een onzinnige kostenpost. Al snel werden er allerlei kandidaten voor een overname aangewezen, waaronder Honda en Andretti Global.

Geen verkoop

In een statement via het Twitter-kanaal van het team heeft AlphaTauri teambaas Franz Tost de geruchten ontkracht. Een gesprek met CEO Oliver Mintzlaff heeft hem ervan overtuigd dat de aandeelhouders geen plannen hebben om tot een verkoop over te gaan.

Korreltje zout

'French Toast' leidt het B-team van Red Bull al sinds het prille begin eind 2005, waardoor zijn uitspraken niet zomaar met een korreltje zout genomen kunnen worden. We hoeven dus niet te rekenen op een plotselinge aankondiging die alsnog het tegendeel bewijst. Red Bull kan het politieke voordeel van twee teams immers niet missen, hoe slecht AT ook presteert. Voorlopig blijft het team van Nyck de Vries en Yuki Tsunoda dus gewoon op de grid.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool