Hamilton werkt aan documentaire over zichzelf: 'Hopelijk zal het jonge kinderen inspireren'

De zevenvoudig wereldkampioen gaat in een Apple TV-documentaire diep in op zijn eigen, bijzonder succesvolle carriere. Sir Lewis hoopt net als zijn idool Ayrton Senna de volgende generatie te inspireren.

Hamilton werkt aan documentaire over zichzelf: 'Hopelijk zal het jonge kinderen inspireren'

Sir Lewis Hamilton heeft het de laatste tijd maar druk. Naast zijn F1-carriere en zijn datingleven met Shakira is de 38-jarige Brit inmiddels modeontwerper, rapper en filmproducent.

In die laatste rol werkt Hamilton nauw samen met streamingsdienst Apple TV+, dat een F1-film met Lewis en Brad Pitt in productie genomen heeft. Als onderdeel van de deal met Apple is er echter een tweede project van start gegaan: een documentaire over Sir Lewis himself.

Inspiratie van Senna

Het nog naamloze project is geïnspireerd op Racing Is In My Blood, een docu uit 1992 met drievoudige wereldkampioen Ayrton Senna in het middelpunt. Die film volgde Senna's carrière vanaf de kartsport tot de Formule 1, en gaf een exclusief kijkje in het thuisleven van de gereserveerde Braziliaan. Hamilton keek de documentaire als kind en werd een groot fan van Senna. Met zijn eigen film probeert hij die ervaring na te bootsen voor de volgende generatie:

"Mijn documentaire samen met Apple, het voelt anders. Het voelt raar om door een camera gevolgd te worden. Het gaat over mijn leven. Het gaat over mijn carrière en de reis naar waar ik ben met de hoop om te doen wat Ayrton Senna's documentaire voor me deed als kind."

"Dus, iets nieuws en fris, misschien. Hopelijk zal dit dat kunnen doen voor het volgende jonge kind dat kijkt, thuiskomend van school en ergens van dromend. Hopelijk zullen ze dit kunnen kijken en geïnspireerd worden om zelf iets groots te doen."

Radiostilte

Net als bij het filmproject zijn de precieze details rond de Hamilton-docu opvallend schaars. Apple houdt zaken zoals releasedatums kennelijk liever voor zich. Aangezien Hamilton kennelijk op dit moment gevolgd wordt door cameracrews is een release ergens volgend jaar aannemelijk.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Apple