Hamilton geeft toe: 'Overstap naar 'Red Bull-sidepods' was niet mijn idee'

Sir Lewis had in de openingsfase van het seizoen flinke kritiek op de ontwerprichting van zijn team. Toch geeft de Brit toe dat Mercedes opnieuw niet naar hem geluisterd heeft bij het tekenen van de verbeterde W14B mét sidepods.

Hamilton: 'Overstap naar 'Red Bull-sidepods' was niet mijn idee'

Het team van Mercedes verbaasde aan het begin van 2023 vriend en vijand door opnieuw in te zetten op het tegenvallende 'zeropod'-concept. De extreem smalle en onsuccesvolle W13-machine werd namelijk opgevolgd door een evolutie in de vorm van de W14. Al snel bleek dat de zwarte, iets bredere variant van het ontwerp dezelfde problemen had als het origineel, afgezien van het fenomeen porpoising.

W14(A) in Bahrein.

Hamilton's kritiek

Toen duidelijk werd dat de 2023-auto opnieuw een misser was uitte niemand zoveel kritiek als stercoureur Lewis Hamilton. De ervaren Brit beschuldigde zijn team ervan niet naar hem te hebben geluisterd bij het tekenen van de nieuwe auto.

Als zevenvoudig wereldkampioen weet hij immers precies hoe een titelwinnende bolide in elkaar steekt. Een paar weken later was zijn mening niets veranderd. Hamilton's uiteindelijke stelling was niets meer dan 'Ik zei het toch!'

Succesvolle update

In Monaco besloot Mercedes eindelijk de handdoek in de ring te gooien en af te stappen van het zeropod-concept. De B-spec van de W14 kreeg conventionele sidepods, Red Bull-achtige anti-dive voorwielophanging en een gewijzigde vloer mee. Bij de Grand Prix van Spanje kwam het nieuwe pakket goed uit de verf en scoorde het team een 2-3 met Hamilton en George Russell.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Red Bull Content Pool