Red Bull komt toch nog met 'een grote update' dit jaar

Blijkbaar is Red Bull toch nog niet helemaal klaar met ontwikkelen dit seizoen.

rbr

Eerder wisten zowel Red Bull Racing-teambaas Christian Horner als Max Verstappen te melden dat het team niet meer met een upgrade zal komen dit jaar. Volgens hen zou het team zich na de upgrade in Hongarije gaan richten op het verder ontwikkelen van de RB19 voor het seizoen van 2024. Toch meldt de hoofdengineer van het Oostenrijkse team nu dat er wel degelijk nog iets aan komt.

Minstens een update

In gesprek met Motorsport.com laat Paul Monaghan, hoofdengineer van Red Bull, weten dat er nog een update aan zat te komen. Dit moet Horner ook weten, want volgens Monaghan is de update al langere tijd gepland. Hij zegt hierover: "Er komt in ieder geval nog een echte stap aan met de RB19 voor het einde van het seizoen. Een stap die nu dus al vaststaat." Wanneer deze 'stap' wordt doorgevoerd is niet bekend.

Wel geeft Monaghan ook aan dat het team ervoor zou kunnen kiezen om nog een update uit te voeren: "Daarna zullen we bekijken of we nog meer upgrades willen brengen, maar dat zal dan volledig met het oog op volgend jaar zijn."

Afgevinkt

Horner zei eerder dat de update die in Hongarije werd doorgevoerd de laatste was het jaar was. De update zorgde voor veel commotie op en rond de grid door een nieuw, Mercedes-achtig concept voor de sidepods. Dit was de meest in het oog springende wijziging aan de RB19.

"De upgrades deden wat ervan verwacht werd. Dus vanuit dat oogpunt is het een soort van afgevinkt. En nu, met de handicap die we hebben, moeten we onze focus echt naar volgend jaar gooien, want we hebben een significant nadeel wat betreft windtunneltijd vergeleken met onze concurrenten, en we moeten heel selectief zijn in hoe we het gebruiken."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool