Ferrari reserveert per ongeluk beide pitboxen voor Carlos Sainz

Bij Ferrari zijn ze kennelijk wel heel erg enthousiast geworden na de winst van Sainz in Singapore. Voor de race op Suzuka reserveerde de Scuderia per abuis beide pitboxen voor de Spanjaard.

Ferrari reserveert per ongeluk beide pitboxen voor Carlos Sainz

Als je wint, heb je vrienden. Nergens geldt dat meer dan bij Ferrari. Het oudste en meest roemruchte team in de Formule 1 maakt van elke winnaar (in Italië) een legende. Afgelopen weekend wist Carlos Sainz in een goed boekje te komen bij de tifosi door de ellenlange winstreeks van Red Bull Racing te breken. Voor het eerst sinds Brazilië 2022 ging de overwinning niet naar de ploeg uit Milton Keynes. Voor Ferrari was het de eerste zege sinds Oostenrijk datzelfde jaar.

Sainz Jr. & Sainz Jr.

Het mocht dan 'slechts' zijn tweede overwinning zijn bij het team, maar Sainz' heldenstatus nam na Singapore bij de Scuderia zulke grote vormen aan dat er even vergeten werd dat er nog een rode bolide meerijdt. Bij de voorbereidingen op de Grand Prix van Japan hingen medewerkers van Ferrari namelijk bij beide pitboxen de banner van Carlos Sainz op.

De afbeelding van de man die in Singapore nipt vierde werd, vorig jaar vocht om de titel en eerder de laatste winst voor Ferrari in handen had was nergens te bekennen. De fout werd echter toch opgemerkt, waarna ook Charles Leclerc een pitbox toegewezen kreeg.

Strijd om de leiding

De blunder van de installateurs was uiteraard niet opzettelijk, maar gaf wel een mooi tekenend beeld van de situatie. Ferrari haalde in 2019 Leclerc immers binnen als het volgende grote talent. De Monegask moest de schoenen van Sebastian Vettel gaan vullen en de Scuderia terugleiden naar de titel. Dit seizoen heeft hij dat (onder andere door drie uitvallers) echter niet waar kunnen maken.

Ironisch genoeg staat Carlos Sainz als de meer ervaren 'Barrichello' van het team nu negentien punten voor op Leclerc in het rijderskampioenschap. De Spanjaard lijkt de laatste tijd de sterkere en meer daadkrachtige coureur binnen het team, ondanks de vermeende rauwe snelheid van Charles. De komende zeven races zullen gaan bepalen wie de rol van de facto teamleider op zich zal nemen.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots