BMW 5-serie Touring (G61) lekt het internet op

Via een patentaanvraag is het lijnenspel van de nieuwe 5-serie Touring alvast even gelekt. De station-versie van BMW's boegbeeld heeft een wat anoniem uiterlijk meegekregen.

BMW 5-serie Touring (G61) lekt het internet op

Stijlvolle, sportieve en elegante modellen met een serieuze uitstraling. Dat is hoe we BMW kennen. Of beter gezegd: gekend hebben. De Beierse autobouwer is de laatste jaren immers meer bezig met top tien lijstjes van afgrijselijke ontwerpen halen dan daadwerkelijke BMW's tekenen.

Tussen gruwelijke creaties als de X7 en 2-Serie Active Tourer heeft het merk echter alsnog geprobeerd de volumemodellen wat conservatiever te houden. De reguliere 3 is immers nog herkenbaar een BMW, bij de nieuwe 5 ging het op dat vlak echter ook al mis. De G60-generatie heeft vanuit bepaalde hoeken gezien namelijk akelig veel weg van een tien jaar oude Mercedes.

G61

Met de Touring-variant had BMW een kans om de fouten van de sedan ietwat te corrigeren. Uit patenttekeningen opgespoord door Instagram-account Kurdistan Automotive Blog (ja echt) lijken echter het tegendeel te bewijzen.

De renders zijn uiteraard niet bijzonder gedetailleerd, maar de grote lijnen van de het ontwerp wijzen erop dat BMW op dezelfde toer verdergegaan is. Net als de sedan is de Touring een vrij anonieme auto met enorme nieren op de neus en Mercedes-achtige achterlichten.

Het is niet bekend of het om de reguliere 5 of de i5 gaat. Mogelijk komt de auto in elektrische uitmonstering nog hoger op de wielen te staan, waardoor het bijna een crossover wordt.

M5 Touring

De standaard G61 Touring is qua ontwerp wellicht geen onderscheidende hoogvlieger, maar BMW heeft nog een troef achter de hand. Voor het eerst sinds 2010 werkt het merk namelijk weer aan een M-variant van de grote stationwagon.

De M5 Touring zal dit keer geen vijfliter V10, maar de bekende 4,4 liter twin turbo V8 meekrijgen. Net zoals in de XM krijgt het blok elektrische ondersteuning mee. In de super-SUV levert de aandrijflijn al 748 pk en 1.000 Nm. Ongeacht het lijnenspel zal de G61 M5 Touring de aandacht dus al trekken met zijn monsterlijke snelheid.