BMW geeft teaser van nieuwe X2...in Fortnite

BMW gaat helemaal met de tijd mee met de onthulling van de nieuwe X2. De kleine crossover coupe wordt gepromoot met een special configurator...in Fortnite.

BMW geeft teaser van nieuwe X2...in Fortnite

Marketing is niet altijd even makkelijk. Het is immers een exacte wetenschap om met je campagne precies die toon aan te slaan die je potentiële klanten aanspreekt. Helaas verwatert het maar al te vaak in het krampachtig samenpersen van een oude imago met nieuwe, hippe dingen die de kids helemaal vet vinden.

Bij designflophuis BMW is dat niet anders. Het roemruchte merk heeft namelijk een wel heel bizarre strategie uitgezocht om de nieuwe BMW X2 te promoten. Ter opfrissing: de X2 is die vreemd gelijnde variant van de X1, en concurreerde met de net zo onverklaarbare Audi Q2. De eerste generatie was echter weinig meer dan een Mini Countryman in een te strak trainingspak.

Pro-gamers

Met de tweede generatie wil BMW een veel jeugdiger, cooler publiek aan gaan spreken. Daarom is de auto een verkleinde BMW X4/X6 coupe-SUV geworden, compleet met een enorme verlichte grille.

De officiële onthulling vindt pas plaats op 10 oktober, tenzij je een echte pro-gamer bent. Spelers van de populaire battle royal-shooter Fortnite kunnen namelijk al een prototype van de X2 bekijken in een speciaal, door BMW gerealiseerd eiland: Hypnopolis.

Hypnopolis

Het eiland is voorzien van replica's van het iconische BMW 'Viercilinder' hoofdkantoor, het BMW Welt-gebouw en het BMW Museum. In BMW Welt kunnen spelers na het voltooien van een paar uitdagingen een prototype van de elektrische variant van de X2 aankleden in een configurator. De lakkleur, velgen en de 'inhoud van de kofferbak' kunnen naar hartelust aangepast worden.

Fortnite-marketing

Of de Fortnite-campagne daadwerkelijk tot meer verkopen onder jongeren zal leiden durven we niet te zeggen, maar het vreemde project trekt in ieder geval wel de aandacht. BMW is bovendien niet het eerste grote bedrijf dat de game voor een grote onthulling opgepakt heeft.

In 2019 gaf Disney een bizarre voorproef van de Star Wars finalefilm The Rise of Skywalker met een speech van Emperor Palpatine in Fortnite. Het merendeel van de fans had dit volledig gemist, waarna de actie uitvoerig belachelijk werd gemaakt. Bij BMW hebben ze het incident kennelijk ook niet meegekregen.