Lawson leerde van Qatar-start via FaceTime-belletje Ricciardo

Liam ontving het nieuws van zijn deelname aan de Grand Prix van Qatar op wel heel bijzondere wijze. De Nieuw-Zeelander kreeg een onaangekondigd, anoniem FaceTime belletje van niemand minder dan DannyRic.

Lawson leerde van Qatar-start via FaceTime-belletje Ricciardo

Het Red Bull rijdersprogramma is momenteel een flinke chaos. Maar liefst drie coureurs strijden in feite om het tweede stoeltje bij het moederteam. Sergio Pérez, Daniel Ricciardo en Liam Lawson willen allemaal een goede indruk achterlaten om hun toekomst voor 2024 en verder veilig te stellen.

Die laatste twee zijn echter nog verwikkeld in een stoelendans bij AlphaTauri. Kort nadat hij de teleurstellend presterende Nyck de Vries verving brak Daniel zijn hand op zeven plaatsen, waarna hij vervangen werd door Lawson. Vanwege het trage herstel van The Honeybadger kreeg Liam er telkens voorzichtig een race bij. De teller staat inmiddels al op vier.

FaceTime

Bij een serieuze organisatie als Red Bull Racing zou je mogen verwachten dat dat soort belangrijk nieuws via officiële kanalen bekendgemaakt wordt. Niets is echter minder waar. Voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar kreeg Liam Lawson namelijk niet van rijdersmanager Helmut Marko te weten dat hij opnieuw zou moeten racen, maar van een anoniem FaceTime-telefoontje. Dat bleek uiteindelijk niemand minder dan Daniel Ricciardo te zijn:

"Op maandag zat ik bij de lunch, en belde een random nummer mij, en het was FaceTime, dus ik was echt in de war. Ik antwoordde en het was gewoon Daniel's gezicht. Hij zei ongeveer dat hij dacht dat hij me nog een weekend zou geven."

Voorzichtig herstel

Liam kreeg dus het groene licht van de man die hij al eigenlijk permanent wilde vervangen. Een vreemde situatie, maar met een begrijpelijke reden. Red Bull wil namelijk koste wat het kost voorkomen dat Ricciardo te vroeg weer instapt en zijn blessure verergert.

Hij heeft immers meer te verliezen dan bijvoorbeeld Lance Stroll. Met het oog op de mogelijke vervanging van de wanpresterende Sergio Pérez wil het team er zeker van zijn dat DannyRic's potentieel behouden blijft. De nieuwe comeback-datum staat gepland voor de Grand Prix van Amerika in Austin. Het kan echter maar zo dat de goedlachse Aussie opnieuw op de bank blijft zitten.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool