Nederlandse M5-rijder reed 172 kilometer per uur...te hard

De bestuurder van een dikke powersedan maakt het wel heel erg bont. De snelheidsmaniak overschreed de limiet op de A8 met meer dan 170 kilometer per uur.

Nederlandse M5-rijder reed 172 kilometer per uur...te hard

Even over de limiet op de snelweg doen we allemaal wel eens. Sommigen zelfs structureel. Honderd kilometer per uur op onze perfect onderhouden, brede wegen is immers ook knap vervelend. Je kunt echter ook veel te ver gaan. De berijder van een vette BMW M5 bewees dat nog maar eens met een extreme snelheidsovertreding. Op de A8 bij Oostzaan wist de man uit Assendelft op 282 kilometer per uur geklokt te worden.

172 te hard

De limiet op de A8 is de eerder genoemde 100 kilometer per uur, ook in de nachtelijke uurtjes. De overschrijding van onze wegpiraat bedroeg daardoor maar liefst 172 kilometer per uur. Het rijbewijs van de man is uiteraard afgepakt. Daar hield de politie het echter niet bij: ook de M5 mocht mee naar het bureau en werd achter slot en grendel geplaatst.

Lesje leren

Het is nu aan de Officier van Justitie om te bepalen wat er verder met de snelheidsmaniak moet gebeuren. Een artikeltje 5 voor gevaarlijk rijgedrag en een Educatieve Maatregel Gedrag lijkt wel op zijn plaats. Die laatste is een veplichte heropvoedingscurus waarvan de kosten op kunnen lopen tot zo'n 1.200 euro. Gekoppeld aan de ongetwijfeld forse boete en een lange rijontzegging zal de EMG hopelijk voldoende zijn om de M5-piloot een lesje te leren.

Algemeen
  • Politie Basisteam Zaanstreek