Sergio Pérez gaat voor de titel in 2024: 'Tweede plaats heb ik al'

Wablief? Ja, dat lees je toch goed: na alle tegenslagen van dit seizoen gelooft Checo nog altijd in een kans op de titel. In 2024 wil de Mexicaan zijn tweede plaats in het kampioenschap namelijk gaan verbeteren.

Sergio Pérez gaat voor de titel in 2024: 'Tweede plaats heb ik al'

Om je te kunnen redden als F1-coureur moet je het nodige zelfvertrouwen hebben. Op het moment dat je accepteert dat iemand anders beter, sneller, of zelfs onverslaanbaar is heb je in de sport eigenlijk niets meer te zoeken. Toch is een gezonde dosis realiteitszin zo af en toe ook geen overbodige luxe.

Dat hoeven we bij Sergio Pérez echter niet te zoeken. Na drie keer met overtuiging verslagen te zijn door teamgenoot Max Verstappen gelooft de Mexicaan namelijk nog altijd in een kans op de titel. Nu hij de tweede plaats in het kampioenschap veiliggesteld heeft wil hij zich volgend jaar gaan verbeteren:

"Ik heb de tweede plaats al [in het kampioenschap]. Mijn hoofddoel is om een plaats hoger te halen, en ik ben me bewust van de uitdaging die dat vertegenwoordigt. We moeten het beste uit de winterstop halen om het seizoen met een goed gevoel te beginnen, en dit niveau gedurende het hele seizoen te behouden."

Zwaar seizoen

Checo wist zowel in de openingsfase van vorig jaar als dit jaar kortstondig partij te bieden aan zijn illustere teamgenoot, maar verloor al snel de aansluiting. Dit seizoen werd dat bijzonder pijnlijk duidelijk bij de Grand Prix van Miami, waarbij Verstappen hem vanaf de negende plek met overmacht een overwinning vanaf pole uit handen sloeg.

Het was het begin van een akelige neerwaartse spiraal voor Pérez. De Mexicaan ging van titelkandidaat naar prutser die met de snelste auto van het veld maar al te vaak faalde om door Q1 en Q2 te komen in de kwalificatie. Een derde overwinning is er nog altijd niet gekomen.

In de zestien races sinds Miami haalde hij zelfs maar vijf keer het podium. Alleen door de chaotische gevechten tussen Ferrari, McLaren, Mercedes en Aston Martin (en een handige diskwalificatie) wist Pérez zijn tweede plek te behouden.

Kwestie van tijd

Ondanks de teleurstellingen en tegenslagen van 2023 heeft Checo toch een stijgende lijn te pakken. In 2021 werd hij vierde, in 2022 derde en dit jaar tweede. Dat geeft hem de hoop om er in 2024 alsnog vol voor te gaan.

Het feit dat die tweede plek met minder dan de helft van de punten van Max behaald is plaatst echter een nare kanttekening bij dat rooskleurige toekomstbeeld. Het lijkt daarom weer een kwestie van tijd voordat Sergio zijn woorden weer in zal moeten slikken. Aangezien de nieuwe Red Bull een evolutie zal zijn van de huidige zullen de verhoudingen immers hetzelfde blijven.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots