Wolff: 'Blijf bij Mercedes om Red Bull te verslaan met Hamilton'  

Toto heeft maar één echte motivatie voor zijn recente contractverlenging bij Mercedes. De Oostenrijker wil samen met boezemvriend Lewis Hamilton eindelijk Red Bull gaan verslaan.

Wolff: 'Blijf bij Mercedes om Red Bull te verslaan met Hamilton'  

Onlangs gaf Mercedes-opperhoofd Toto Wolff zichzelf een meerjarige contractverlenging. De Oostenrijker blijft nog minimaal drie jaar aan het roer staan van de voormalige kampioensformatie.

Na elf seizoenen, acht constructeurstitels en zeven rijderskampioenschappen is hij zijn motivatie nog altijd niet verloren. Sinds december 2021 heeft hij immers een vurige passie voor het voltooien van een enkel doel: het verslaan van Red Bull Racing en Max Verstappen.

Samen met Lewis

Het trauma van Abu Dhabi 2021 is voor Toto nog niet opgelost. Daarom ziet hij het als zijn missie om samen met Mercedes en oogappel Lewis Hamilton alsnog die achtste tirl te pakken. Wolff is er zeker van dat Sir Lewis nog altijd een onverslaanbaar supertalent is. Hij is immers de meest succesvolle F1-coureur aller tijden:

"Ik blijf bij Mercedes om Red Bull te verslaan met Lewis Hamilton. Er is een reden dat Lewis een zevenvoudig wereldkampioen is en alle records gebroken heeft. Zijn talent zit op een ander niveau."

Alles draait om de auto

Sinds de overstap naar de ground effect regels is het echter zo goed als onmogelijk gebleken om wraak te nemen op RBR en kopman Max Verstappen. Vanwege twee sterk tegenvallende auto's wist Hamilton in twee seizoenen zelfs geen enkele race te winnen. De enige keer dat hij echt dichtbij de Red Bull kwam werd hij bovendien gediskwalificeerd.

Wolff is zich er dan ook terdege van bewust dat de 'radicaal andere' 2024-auto cruciaal is voor de titelkansen van Lewis. De auto is volgens hem zelfs de enige factor: ook op 39-jarige leeftijd is Hamilton immers op talent onverslaanbaar, aldus Toto:

"Degenen die in de simulator gereden hebben hebben ons verteld dat de 2024-auto niet lijkt op de auto van de afgelopen twee jaar. Als we in staat zijn om hem een auto te geven die hij echt aanvoelt, die rijdt op een manier die hij kan vertrouwen, dan zal hij op het niveau komen dat nodig is om het kampioenschap te winnen. 39 is geen leeftijd."

Formule 1
  • Mercedes-Benz