Elon Musk: grotere batterijen voor Model S en Model X Plaid

Medio volgend jaar plant Tesla nieuwe topversies van de Model S/X, met de naam Plaid. Niet alleen krijgen de auto's drie elektromotoren en een aangepast chassis, ook het accupack in de vloer wordt groter. Dit onthulde Elon Musk deze week.

Model S Plaid

Tesla testte in september voor het eerst met prototypes van de Model S Plaid op de Nürburgring, met niet verkeerde (onofficiële) resultaten. Inmiddels is Tesla weer aan het testen geslagen (naar verluidt doet het prototype nu rondjes 7:13) en dus wordt het vuurtje over de Plaid online aangewakkerd.

Elon Musk kreeg op Twitter de vraag of het model ook een groter accupack krijgt, waarop de Tesla-baas lekker kort maar duidelijk antwoordde:

De sterkste Model S en X hebben momenteel een 100 kWh-pakket, Musk heeft eerder aangegeven dat er maximaal 120 kWh in zou kunnen passen. De vraag is of dit met de 18650-cellen lukt, of dat er een redesign nodig is met de nieuwere 2170-cellen, die in de Model 3 gebruikt worden. Dit laatste is misschien wat moeilijk te bewerkstelligen in een bestaand model, maar aan de andere kant weten we niet waar achter de schermen aan gewerkt wordt.