Stop de persen: er is een stikstofakkoord

Jawel, dames en heren: de polletiek is eruit. De stikstofimpasse waar Nederland enkele weken inzit, en waardoor er geen weg of woning meer wordt gebouwd, gaat bestreden worden. En nu wilt u natuurlijk weten hoe.

De Drie Musketiers

Doet u eens een gok: moeten we allemaal 90 of 100 km/u gaan rijden, en wordt het op zondag VERBOTEN om in uw heilige koe te stappen? Gaan we een miljoen inwoners verplicht laten emigreren misschien? Een dikke taks op kerosine en minder vliegbewegingen bij Schiphol? Of meteen die hele luchthaven maar in de Noordzee? Inwoners van Den Haag gratis in de riksja met Rob en Jesse ervoor? Opkoopregelings voor oude auto's? Of toch maar de helft van de veestapel liquideren en heel Nederland aan een wekelijks vleesquotum?

Het antwoord op deze vragen krijgt u morgen, dan worden de plannen onthuld - hoewel we niet uitsluiten vandaag al een en ander in Telegraaf, AD, en aanverwante publicaties te lezen. 

Update. Naar alle waarschijnlijkheid moeten we op de Nederlandse snelwegen inderdaad overdag 100 km/u gaan rijden. 's avonds tussen 19:00 en 06:00 uur is 120/130 toegestaan. Ook komt er een opkoopprogramma voor oude dieselbusjes.