BMW blijft produceren in Nederland. Limburg juicht

De flessen bubbelwijn kunnen uit de kelder in Limburg, want VDL Nedcar heeft het contract met BMW verlengd. Ook na 2023 blijft het Duitse automerk auto's produceren in de Nederlandse fabriek van VDL Nedcar.

BMW Nedcar

Al jaren mag VDL Nedcar in het Limburgse Born auto's bouwen voor MINI. Sinds een paar jaar zitten daar ook modellen van MINI's moederbedrijf BMW bij. De deal met BMW zou echter ergens in 2022 of 2023 aflopen. Vandaag is echter bekend geworden dat de Duitsers langer gebruik willen maken van de extra capaciteit in de Limburgse autofabriek. Mooi voor de langzaamrijdende BV Nederland en voornamelijk voor de werkgelegenheid in Noord-Limburg.

VDL bevestigde aan 1Limburg dat er een deal is tussen het Eindhovense concern en de Münchense autoreus. Woordvoerder Miel Timmers kon echter niet vertellen om welk model BMW het gaat. Het licht voor de hand dat het gaat om de X1, die nu (net als de MINI Countryman) al in Limburg van de band rolt. Er is echter ook kans dat BMW nog andere modellen in Limburg gaat laten bouwen.

Nu is het maar te hopen dat de werknemers niet weer uit vreugde gaan staken. Dan haken de Duitsers ongetwijfeld snel af.