Neil deGrasse Tyson: 'Hé Elon, doe eens eerlijke test met Cybertruck'

Astrofysicus en allround internetheld Neil deGrasse Tyson heeft Elon Musk een standje gegeven. De miljardair toonde dit weekend een toffe video van zijn nieuwe Cybertruck die een Ford F-150 wegsleurde. Maar volgens deGrasse Tyson is dat elementaire natuurkunde en niet de kracht van de truck.

Neil deGrasse Tyson

Na de nogal aparte presentatie van de Cybertruck had Elon Musk nog een filmpje nodig waarin de nieuwe elektrische pick-up wel goed uit de verf kwam. Hij koos ervoor om de elektropick-up een Ford F-150 de berg op te laten trekken. Dat deed de Cybertruck gemakkelijk.

Allemaal leuk en aardig zegt Neil deGrasse Tyson, maar dat had je met vrijwel elke (elektrische) auto kunnen doen. Volgens de man met de laagste stem van de planeet komt dat vooral door het feit dat elektrische voertuigen enorm zwaar zijn. Daarop antwoordt Musk dat elektrische wagens ook enorm veel koppel hebben, maar deGrasse is niet onder de indruk. Volgens hem moet Musk de proef opnieuw doen, maar dan met twee volgeladen wagens. Dan is de test eerlijk. De Ford heeft immers nu bijna geen trekkracht op de achterwielen, omdat de motor voorin ligt.

Elon Musk is de lulligste niet en hij neemt de uitdaging meteen aan. Volgende week worden de twee wagens weer bij elkaar gebracht voor een rematch. Dan zijn ze beide tot de nok toe gevuld met gewicht. 

Van de wonderlijk vormgegeven truck (is hij wel vormgegeven?) zijn overigens inmiddels als honderdduizenden exemplaren vooruitbesteld. De kopers moeten nog een tijdje wachten voordat ze hun Cybertruck ontvangen. Met het simpele design kan het echter geen hele moeilijke taak zijn om er snel heel veel van te bouwen.

Elektrisch
  • Hollandse Hoogte/bewerking Autobahn