Italië is nog niet klaar: elektrische Ferrari niet voor 2025

U hoeft er niet op te rekenen dat u binnenkort een volledig elektrische Ferrari in de garage kunt schuiven. Het merk uit Maranello komt niet voor 2025 met een batterijbak. Dat heeft alles met die accu's te maken: volgens de Italianen moet de techniek nog rijpen.

Stekkerferrari laat op zich wachten

Porsche heeft inmiddels een Taycan op de markt en is grootaandeelhouder in Rimac. Zelfs VW dochter Bugatti denkt over een elektrische wagen na, maar bij Ferrari kijken ze nog even de kat uit de boom.

Na de hybride LaFerrari is het stil geworden rondom de accutechnologie bij het merk met het steigerende paard. Terwijl er tientallen miljoenen worden gegooid naar de ontwikkeling van motoren voor de Formule 1, staat het ontwikkelen van een elektromobiel bij Ferrari niet op het hoogste vuur. Waarschijnlijk is dat ook reden waarom Ferrari zicht totaal niet roert op het gebied van Formule E.

Volgens CEO Louis Camilleri is het bereik van de huidige accu's gewoon niet goed genoeg om er een Ferrari omheen te kunnen bouwen. Hij sluit de komst echter niet meer uit: "There are still significant issues in terms of autonomy, in terms of speed of recharging. So eventually we will come out with one. But it's post-2025. Not in the short term.

De auto wordt een GT, maar eerst komen er nog een paar hybride Ferrari's aan.