F1-wagen Max Verstappen loopt twee weken voor op schema 2020

De laatste jaren liep Red Bull Racing altijd achter de feiten aan bij de opening van het seizoen. De Formule 1-wagens RB13, RB14 en RB15 kenden geen briljante seizoensstart. Helmut Marko denkt dat 2020 anders wordt: "We lopen al twee weken voor!"

Max Verstappen

Red Bull Racing heeft geen smoezen klaar voor seizoen 2020, dat jaar móet het echt gaan gebeuren. Volgens Helmut Marko zijn slappe excusen ook niet nodig in het volgende seizoen, want alles loopt op rolletjes in de fabriek in Milton Keynes.

RB16

Helmut Marko: "We kwamen in dit jaar tot drie overwinningen, maar we hadden zeker het potentieel om zes keer te winnen. Bijvoorbeeld in Mexico en ook in Austin hadden we kunnen winnen." De auto is dus goed en de motor wordt steeds beter: "We hebben voor seizoen 2020 geen uitvluchten meer. De motor en Max zijn er klaar voor. We lopen zelfs veertien dagen voor met de motor op de testbank. We zijn vroeger dan ooit en gaan met een fantastisch concept het nieuwe seizoen in."

Met de Grand Prix van Zandvoort in aantocht is het geweldig te horen dat niet alleen Max Verstappen klaar is voor de strijd. Als Red Bull Racing nu ook nog een keer echt levert, kan 2020 eindelijk dat rood-wit-blauwe jaar worden.