Toetertrouwstoetadvies: ga naar Breda

De laatste maanden komt de term toetertrouwstoet regelmatig voorbij. Zo vaak zelfs, dat het woord genomineerd was als woord van het jaar. Meestal is de term echter negatief bedoeld, maar wij hebben een tip voor Trouwstoetiërs: Ga naar Breda! Daar bent u van harte welkom.

Trouwstoet

Terwijl Rotterdam, dankzij VVD-voorman Vincent Karremans, een meldplicht voor stoeten invoert om overlast en in elkaar geschopte agenten te voorkomen, pakken ze het in Breda anders aan. De Brabantse stad heeft niets tegen toeterende stoeten en wil niet dat de politie er aandacht aan besteedt. Dat gaat allemaal ten koste van de jacht op drugsbaronnen in de regio. De politiecapaciteit moet daarvoor worden ingezet.

Dat is althans het antwoord van het Bredase college van B&W, dat reageert op een voorstel van de PvdA-fractie in de raad. Er wordt bijna geen overlast van stoeten gemeld, dus ziet de gemeente er niets in om een meldplicht af te kondigen.

Wij voorzien een klassiek waterbedeffect, en adviseren de stoeteraars om voortaan Rotterdam te mijden. Daar staat Karremans op zijn paard klaar om de stoeten weg te jagen. Toeter u een weg naar Breda, want daar kunt u ongestoord uw gang gaan!