McChip maakt Cupra Ateca nóg sneller (475 pk!)

Doorgaans kijken we voor de tuning van producten uit de familie van VW Group in de richting van ABT. Deze keer is het echter McChip DKR dat met een versnellingskit voor de Cupra Ateca komt. Met wat geschroef en gedraai komen ze tot 475 pk uit het Spaanse SUV-kanon.

Cupra Ateca

We mochten al een paar keer gas op de plank rijden met de Cupra Ateca, de speciale snelle variant van de Seat Ateca. Met zijn Brembo ho-ijzers en motor uit de Golf GTI is het geen slome duikelaar, maar blijkbaar zit er nog veel verborgen kracht in het motorblok.

McChip-DKR nam een Cupra Ateca gigantisch onder handen en wist het aantal pk's uit de motor bijna (okay, dat is wat overdreven) te verdubbelen. Van de 300 pk die in de Ateca (en de Special Edition) ligt weten de mensen van McChip er 475 te maken (en 510 Nm (van 400 Nm)). Meer dan de helft in paarden erbij dus. Om dat te bereiken is er wel flink wat veranderd aan de motor: software optimalisatie, een verbeterde turbolader en een nieuwe downpipe.

Verbazingwekkende getallen en dat zijn het helemaal als we voor de lol de Audi RS Q3 ernaast zetten. Die heeft 75 pk en 30 Nm minder in huis. 

Wie 475 pk wat teveel vindt kan ook kiezen voor wat minder omvangrijke tuning. Alleen de ECU vervangen lever 50 pk op, en als ook de downpipe erbij wordt verbeterd schrijft de Ateca 75 extra paarden in de boekhouding. Alleen al de kleinste tunevariant brengt de topsnelheid van de Cupra Ateca naar 275 kilometer per, de grootste stap levert in topsnelheid misschien maar tien kilometer extra (285 km/u) op, het zal toch een boel plezier brengen. Nadeel is dat de vier stage tuning wel €8.999 kost.