Rambo Lambo: u kunt weer eigenaar van een LM002 worden

Er was een tijd dat een laag benzineverbruik niet de belangrijkste reden was om een auto aan te schaffen. Toen werden auto's nog van gietijzer gemaakt en was vierkante vormgeving al rond genoeg. Het was de tijd dat Lamborghini met de LM002 op de proppen kwam. Want soldaten verdienen ook een Lambo.

Lamborghini LM002

Om te beginnen delen we even het goed nieuws met u: er staat een Lamborghini LM002 te koop. De ultieme tractor van Lambo is vrij exclusief en zeldzaam, dus als u er wilt hebben moet u vrij lang zoeken. Helaas is er ook slecht nieuws: het ding staat in de Verenigde Staten (wat gezien de benzineprijs daar misschien wel een prima plaats is), en hij is vrij duur met zijn prijskaartje van $350.000.

Lang voordat Lamborghini een Audi omkatte tot een Italiaanse SUV en die Urus noemde, was er de LM002. De wagen werd ontwikkeld in hetzelfde designprogramma dat ook de Hummer H1 opleverde. Inderdaad, Lamborghini dacht dat zij vast een militaire order met hun All Terrain Vehicle konden binnenhalen. Dat werd geen succes, zoals u weet kozen de Amerikanen voor hun eigen industrie en kregen de Italianen de middelvinger. Aangezien ze de wagen toch ontworpen hadden probeerde Lambo de wagen alsnog te verkopen. Dat lukte maar 301 keer, wat de LM002 vrij zeldzaam maakt.

Eén van die Rambo Lambo's staat nu te koop in Californië. Het gaat om een exemplaar uit 1989 dat door Lamborghini Polo Storico is gecertificeerd als origineel. De 5,2 liter V12 uit de Countach rolt nog lekker en uiteraard heeft de auto een handbak. Dankzij de hoge en lage gearing zijn er in totaal 10 verzetten beschikbaar.