Met deze auto rijden Robin Frijns en Nyck de Vries volgend jaar

Het huidige seizoen van de Formule E is nog maar drie races oud, of de wagen voor eht volgende seizoen dient zich al aan. Alejandro Agag trokt het doek van de Formula E Gen2 Evo. De auto heeft vernieuwde lijnen na de ervaringen van seizoen 5 en 6.

Formule E Gen 2 Evo

De Formule E ontwikkelt zelf het chassis en de body van de wagen en laat de teams daar dan met accu's en aandrijvingen een motor in bouwen. De body is echter bij iedereen hetzelfde, om de kosten laag te houden. Om dezelfde reden rijden de teams ook verschillende jaren met dezelfde look. De eerste vier seizoenen was er de eerste generatie en voor het vijfde seizoen (vorig jaar) kwam er een heel flitsende nieuwe wagen met een halo erop.

Voor het zevende seizoen is de Gen2 wagen weer toe aan een update. Die is nu, met nog maar twee weekenden van seizoen zes achter de rug, al getoond. Het lijkt er in ieder geval op dat de wielen wat vrijer komen te liggen van de beschermende onderdelen die er omheen zitten in de originele Gen2. Verder steekt de diffuser aan de achterkant zo mogelijk nog verder uit en lopen de voor en achterspoiler nu naar binnen.

Het duurt nog tot december voordat Nyck de Vries, Robin Frijns en Stoffel Vandoorne (en de rest van het veld) in de nieuwe wagens gaan rijden. Als ze nog een seizoen in de Formule E blijven uiteraard, want eerst moet het hele kampioenschap van 2019/2020 nog afgerond worden.