Robert Kubica met BMW naar DTM

Oud-Formule 1-coureur Robert Kubica rijdt dit jaar DTM. De Poolse herintreder in de F1 liet het na een dramatisch seizoen bij Williams voor wat het was, maar heeft zijn helm nog niet aan de wilgen gehangen. Vanaf nu is het DTM.

RObert Kubica

In lang vervlogen tijden was Robert Kubica Formule 1-coureur bij het team van BMW. De Pool won er een race en maakte ook een legendarische klapper tijdens de Grand Prix van Canada 2007. Tijdens een rally-uitstapje ging het echter nog veel erger mis, waarbij de Kubica bijna een hand verloor. Dat kwam nooit meer echt goed, maar toch kon hij afgelopen seizoen weer meedoen in de Formule 1 bij Williams. Zowel het Britse team als de Pool hadden echter niet meer de glorie van voorheen.

Het Formule 1-project krijgt dus komend seizoen geen vervolg, dat was al bekend. De samenwerking tussen Kubica en Orlen is echter nog niet voorbij. De Poolse oliemaatschappij en Kubica zijn teruggekeerd bij BMW. Robert rijdt komend seizoen DTM. Echter niet bij het fabrieksteam van BMW, maar bij klantenteam Orlen team ART.

Kubica wordt de enige rijder van het team. Hij zal dus zelf alle afstellingen van de BMW M4 DTM moeten uitvinden.