'Verlengde Audi A8 van de koning' te koop voor €75.000

Koning Willem-Alexander rijdt in een speciale verlengde Audi A8 waar twee exemplaren van gebouwd zijn. Eén daarvan (die andere dus) is nu te koop. En eigenlijk is het een koopje: voor €75.000 rijdt u als de vorst.

Koninklijke Audi A8

Het inmiddels ter ziele gegane carrosseriebedrijf Remetzcar (ook bekend van de Tesla Shooting Brake) uit Lisse bouwde in 2013 deze Audi A8 Remetz Executive. Dit exemplaar werd het voorbeeld voor de auto waarin koning Willem-Alexander vervoerd wordt. De zwarte diesel vond een eigenaar in de Friese detacheerder Romke Kooyenga.

Na zeven jaar heeft Kooyenga het wel gezien met de A8, en hij heeft de wagen te koop aangeboden. Quote vond uit dat de verkoop niet echt een leuke achtergrond heeft: Kooyenga's broer en chauffeur is ernstig ziek. De ondernemer wilde niet dat zomaar iemand zijn broers plek in de auto zou overnemen, dus de hele auto moet weg.

Gevolg daarvan is wel dat u straks als een de vorst kunt rondrijden. Met €74.800 is deze auto eigenlijk een koopje, okay hij heeft wel 420.000 km op de klok staan). U krijgt er wel een wagen met enorm veel beenruimte (+45 cm) voor terug. De ultra-A8 staat te koop bij de dealer die hem heeft onderhouden en in 2013 ook bestelde voor Kooyenga.