Good guy Aston Martin helpt coronaverplegers

Het coronavirus brengt niet alleen maar slecht nieuws. Gelukkig is er soms ook wat moois te melden dankzij het virus dat de wereld in zijn greep houdt. Bij voorbeeld dit verhaal van de fabriek van Aston Martin dat auto's van verplegers gratis repareert (ook al zijn dat uiteraard geen Astons).

Aston Martin

Het feelgoodnieuws van deze tweede paasdag 2020 komt uit Milton Keynes. Daar in Engeland is niet alleen Max Verstappens raceteam Red Bull Racing gevestigd, maar ook het oude hoofdkwartier van Aston Martin is daar. De mensen van de fabriek in Newport Pagnell winnen vandaag de bonuspunten voor het blij maken van mensen.

Een Britse verpleegster vertelt dat zij al een tijdje met een kapotgaande auto rondreed en besloot dat hij nu maar eens even gerepareerd moest worden. Alle garages bleken echter gesloten, maar via via hoorde ze Aston Martin in Newport Pagnell (een dorp in Milton Keynes) open was speciaal om hulp te bieden aan werknemers van de NHS (de nationale gezondheidsdienst van Groot Brittannië).

Daar aangekomen wordt de oude Renault Clio van de verpleegster snel en vakkundig gerepareerd door Lenny. Hij kijkt ook even naar de uitlaat en vult alle vloeistoffen aan. In de tussentijd staat de verpleegster op veilige afstand en als Lenny de auto gerepareerd heeft wil ze weten wat de beurt kostte: "Niets." Aston Martin wil graag iets terugdoen voor de mensen die in de gezondheidszorg werken. Kijk dat is nog eens mooi. Zeker als je weet dat Aston het zelf de laatste tijd ook niet bepaald breed heeft.

Beschermende kleding

Naast de onderhoudsservice voor de auto's van artsen en verplegers heeft Aston Martin zijn handwerkafdeling ingeschakeld om beschermende kleding voor de gezondheidswerkers te produceren. In de fabrieken worden nu beschermingskappen gemaakt en worden de naaimachines gebruikt om er kleding mee te maken.