Bentley viert bijna 100e verjaardag met Mulsanne W.O. Edition

Bentleys eigen koetsbouwer Mulliner mag de wereld klaarmaken voor het aanstaande eeuwfeest van de Britse autobouwer. Ze hebbe

Bentley Mulsanne

In 2019 is het honderd jaar geleden dat W.O. Bentley een autofabriekje begon, reden voor een feestje. Het huidige Bentley neemt W.O.'s laatste design, de 8 Litre, als uitgangspunt voor het partijtje. Mulliner bouwt speciaal honderd exemplaren van de Mulsanne om tot de Mulsanne W.O. Edition by Mulliner

In iedere auto komt daadwerkelijk een stuk historie te liggen in de vorm van een plakje krukas. Niet zomaar een krukas, de plakjes worden gesneden uit de originele krukas van de 8 Litre waar W.O. zelf in reed. Het motoronderdeel werd enkele decennia geleden al uit de auto gehaald en lag een beetje te verstoffen, echt zonde is het verknippen van het erfstuk daarom niet.

De stuk ijzer komt in de armleuning die het ijskastje tussen de achterstoelen afdekt te zitten. De bekleding van de stoelen is gemaakt van "Heritage Hide" (we kunnen het niet anders voorstellen dan 'oud leer') zodat de auto meteen het patina van een klassieker heeft.

In principe is alles aan de auto door de klant zelf te bestellen, maar standaard is de koets gespoten in Onyx lakwerk. De basis kan elke van de drie Mulsannes zijn, aan de motor is niets veranderd. Jammer genoeg heeft Bentley niet nog een paar zescilinders met een motorinhoud van acht liter gemaakt om het eeuwfeest compleet te maken.