Zero Tolerance. Politie neemt complete toetertrouwstoet in beslag op A4

Maandagmorgen heeft de politie op de snelweg een grootschalige actie gevoerd tegen asociale toeterbruiloftiërs. Op de A6 en de A10 haalden de """feestgangers""" op hoge snelheid levensgevaarlijke capriolen uit.
BMW M2 in beslag

Nadat anderhalve week geleden een agent door een bruiloftsgast knock-out werd geslagen, werd de politiek eindelijk wakker over toeterende asociale trouwstoeten. Terwijl iedereen zich aan de regels houdt leken sommigen overal mee weg te komen. Een snelweg blokkeren, door rood rijden, hard gasgeven en vooral veel (onnodig) toeteren. 

Afgelopen

Het lijkt erop dat er nu eens ingegrepen gaat worden. Vanmorgen reed een groep kennelijke bruiloftsgasten asociaal vanuit Almere over de snelweg. Het doel was een trouwerij in Rotterdam, maar zo ver kwam het toeterende asovolk niet. Op de A6 en de A10 werden al zulke gevaarlijke stunts uitgehaald dat de politie massaal op de been kwam om de orde te herstellen.

Verschillende weggebruikers belden de politie met meldingen over hoge snelheden en andere overtredingen. De stoet werd aangevoerd door een witte Bentley, waarachter volgens de Telegraaf een aantal Porsches, Maserati's, BMW's en Mercedessen van een Duits autoverhuurbedrijf reden.

Don't be gentle, it's a rental

De optocht zette opritten af voor andere weggebruikers zodat zij de weg niet op en af konden. Bij Hoofddorp kwam de politie ter plaatse om de colonne tegen te houden en tot stoppen te manen. In sommige auto's zaten andere bestuurders dan op de verhuurpapieren stonden vermeld. Daarop werden de wagens in beslag genomen en op een trailer gezet. Ze worden volgens de politie rechtstreeks naar het verhuurbedrijf afgevoerd. Jammer, want in België houdt de politie de auto's nog een tijdje onder zijn hoede (om de kosten voor de veroorzakers van de irritatie wat op te laten lopen).

Foto via Twitter. Bron-ver-mel-ding.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e53ec227c71a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });