Bizar weekendnieuws: Rijden er steeds meer idioten op de weg?

En dan schakelen we nu over naar de politie voor de bizarre nieuwsberichten van afgelopen weekend. Het ging de afgelopen dagen vooral in Rotterdam vaak mis met opvallende acties van dronken asomobilisten, trouwstoeten en lachgassende taxichauffeurs.

Politieberichten

Het weekend is voor de een de reden om even rustig af te koelen van een week hard werken, terwijl het voor de ander reden is om totaal gestoorde dingen te gaan doen. Zo komen we tot dit overzicht van rare nieuwsberichten uit de afgelopen drie dagen.

Automobilist keert om in tunnel

Tunnels zijn doorgaans eenrichtingsverkeer en daarom is omdraaien geen goed idee. In de Rotterdamse Maastunnel vond een idioot het in de nacht van zaterdag op zondag wel nodig om even om te draaien in de buis. Hij was kennelijk op de hoogte gekomen van een alcoholcontrole aan het einde van de gang onder de rivier en probeerde om te keren. Gelukkig werd hij alsnog gepakt, en gebeurden er geen ongelukken.

Trouwstoet op de bon

Eveneens in Rotterdam was het weer eens bal met een trouwstoet. Deze keer gelukkig geen kopschoppende broers van bruiden, maar wel verkeersoverlast. De politie zag meerdere overtredingen en schreef 14 bekeuringen uit. Het is echter de vraag of de trouwstoet wel was aangemeld, zoals sinds 1 januari van dit jaar verplicht is in de Maasstad.

Taxichauffeur rijdt op lachgas

We blijven nog even in Rotterdam, want daar blijken toch wel de grootste wappies rond te rijden. Op de Tjalklaan in de havenstad vond de politie een taxichauffeur die de NOS niet in de motor injecteerde maar in zijn longen. Ja, echt: een taxichauffeur had zijn wagen even aan de kant gezet om wat aan een lachgasballon te lurken. Hij was zodanig van de kaart dat hij verminderd aanspreekbaar was. De agenten namen het rijbewijs van de regelhatende debiel in

Splinternieuwe Peugeot 208 fikt uit

Om ook wat nieuws van buiten Rotterdam te hebben, schakelen we over naar Apeldoorn. Daar brandde vannacht een splinternieuwe Peugeot 208 uit. Hoe de blitse Fransoos vlam vatte weet de brandweer nog niet, maar de auto is in ieder geval total loss. Daar komt geen discussie uit, als bij de eigenaar van een Tesla Model X die een paar maanden geleden in Düsseldorf in brand werd gestoken.

Alcomobilist richt ravage aan in Breda

Een lamme Fransman heeft in Breda zeven auto's geramd. De auto's liepen allemaal forse schade op, maar gelukkig kwam de alcomobilist ook vast te zitten. Daarop kon de politie hem aanhouden. Hij blies na aanhouding 800 µgl, wat ruim 3,5 keer het toegestane is.