Tesla stijgt als raket kost meer dan $1.000

De Amerikaanse beurzen konden gisteren een nieuw record in de boeken schrijven. De koers van het aandeel Tesla ging voor het eerst door de $1.000 heen. De rally zorgde niet voor een stop van de koersstijging en uiteindelijk sloot Elon Musks autobedrijf ook boven de magische grens.

TESLA

Aan de beurskoers van het bedrijf is niet te zien dat Tesla een probleem heeft bij het in elkaar schroeven van de Model Y. De prijs van een aandeel in de autofabriek blijft maar stijgen en gisteren (vannacht) was het weer feest op de NASDAQ, waar de aandelen genoteerd staan.

TSLA

Met een opening op $940,60 knalde het aandeel al vrij vroeg op de handelsdag door de barrière van $1.000. Daarmee was het nog niet gedaan, want aan het eind van de dag stond de koers op $1025,05 en koers winst van $85 in een dag! Als u in februari bij de vorige hausse was ingestapt had u nu al ruim $350 per aandeel geplust (met kerst ($420) had u nog meer kunnen pakken).

De aandelen op de NASDAQ gaan overigens allemaal flink de lucht in. Apple staat op het punt om als eerste door de grens van $1.500 per aandeel te gaan. Daarmee wordt de techreus het eerste bedrijf dat die waarde voor een aandeel op de NASDAQ bereikt (het was overigens ook het eerste bedrijf dat door de $1.000 ging (nog maar twee jaar geleden).