Ford Mustang Mach 1 krijgt V8 met 486 pk

Een paar weken geleden kondigde Ford aan dat de krachtigste Ford Mustang die niet Shelby heet weer terugkeert. Als Mustang Mach 1 komt de V8 aangedreven pony car weer op de markt voor mensen die benzine graag omzetten in herrie en bandenrook (en snelheid uiteraard).
Ford Mustang Mach 1

De Ford Mustang Mach 1 is de meest circuit-klare auto in de serie die rechtstreeks bij de dealer vandaan komt. Onder de kenmerkende lange motorkap ligt een 5.0 liter V8 die gekoppeld is aan een tientraps automatische versnellingsbak (of een handbediende zesbak voor wie liever zelf roer in de bak met tandwielen). Dankzij het optionele handling package kan deze Mustang ook een bocht door op het circuit.

Zeventien jaar lang was er geen Mustang Mach 1, maar het huidige model kan weer een zetje gebruiken en is toe aan een halo-model. De Mach 1 is de snelste Mustang die af-fabriek al klaar is voor een track day. Met zijn power dome op de motorkap is het al een opvallende verschijning, maar de retrofabuleuze zwarte streep op de opbolling maakt de auto nog wat bruter.

Uiteraard wordt de auto dankzij de lol-hatende BPM in Nederland onbetaalbaar. Reden waarom Ford voorlopig alleen over leveringen in Canada en de VS spreekt. Die zullen in 2021 beginnen. Genoeg tijd om nog even te verhuizen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6ba2c287f9e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });