Elektosubsidie nu al op, wacht tot januari met nieuwe auto

De €10.000.000 waarmee particulieren nou ook eens een cadeautje krijgen voor een elektrische auto is na een week al op. Dat betekent dat er in ongeveer zes weken (sinds 1 juni) 2.500 elektrische auto's verkocht zijn. Er is nu alleen nog geld voor een tweedehands elektrische wagen.
VW e-UP

Vanaf 1 juli konden particulieren die sinds 1 juni een elektrische auto gekocht hadden een subsidie van €4.000 aanvragen. Het blijkt een groot succes, want de hele pot voor 2020 is in iets meer dan een week helemaal leegeslurpt. Alleen in het fonds voor tweedehands elektrische auto's zit nog geld voor een paar duizend auto's. Kopers van een tweedehands krijgen €2.000.

Wie een nieuwe elektrische auto wil kopen doet er goed aan om de eerste week van januari 2021 te blocken in de agenda. Dan is er weer €10.000.000 beschikbaar. Wie dan snel een auto aanschaft kan weer rekenen op €4.000 aan gratis opties (of gewoon korting op de aanschaf).

Het duurde jaren voordat de overheid eindelijk ook een subsidie voor particuliere rijders bedacht. Eerst kregen alle zakelijke rijders zowat gratis een nieuwe auto toebedeeld. Helaas heeft de subsidiepot een nogal beperkte omvang, dus is het nu al op.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f8f163332310', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });