Geruchtenmolen: keert Nürburgring terug in de Formule 1?

Binnenkort worden weer drie nieuwe Formule 1-races toegevoegd aan de kalender voor 2020. De kans lijkt aanwezig dat Hockenheim dit jaar niet aan de beurt komt, maar de Nürburgring wel. En wat doet de opleving van het coronavirus met de GP van Spanje in Barcelona?

Nurburgring

Drie nieuwe circuits voor de kalender van 2020, dat is het gerucht. En met nieuw lijkt men ook echt nieuw te bedoelen, althans ze stonden aanvankelijk niet gepland voor dit jaar. Het gaat om de Nürburgring in Duitsland, Portimao in Portugal en Imola in Italië.

Dat zou dan betekenen dat er een derde Grand Prix in Italië bij komt voor dit jaar, na Monza en Mugello. Voor Portimao wordt het de eerste Formule 1 Grand Prix, want nadat het circuit geopend werd in 2008 verviel de GP van Portugal. De terugkeer van de Nürburgring op de kalender is nog wat opvallender, want dat circuit had het financieel lastiger dan de Hockenheimring, waar de afgelopen twee jaar de GP van Duitsland werd verreden.

Van Imola is de terugkeer op de kalender al zo goed als zeker, ook Portimao lijkt wel met pen geschreven te zijn, maar de Nürburgring is vers op het geruchtencircuit. Eerder ging iedereen uit van een race in Hockenheim. Waarschijnlijk wordt het nieuws morgen (vrijdag) pas officieel bevestigd.