Jeep lanceert nieuwe modellijn met Grand Wagoneer Concept

Jeep kijkt naar de toekomst met een greep uit het verleden. De Grand Wagoneer Concept is een voorbode voor een nieuwe lijn luxe SUV's.

Jeep lanceert nieuwe modellijn met Grand Wagoneer Concept

Na 27 jaar keert de Grand Wagoneer eindelijk terug in het gamma van Amerikaanse SUV-specialisten Jeep. Met de Grand Wagoneer Concept zet het merk een duidelijk statement over de toekomst, zonder daarbij haar roots te vergeten. De terugkeer van de fameuze naam gaat samen met plannen voor een compleet nieuwe modellijn. Wagoneer moet namelijk voor Jeep worden wat DS is voor Citroen.

Jeep klopt zich de borst met het feit dat de originele Wagoneer in 1962 de eerste vierwielaangedreven auto was met een automatische transmissie, waarmee het model de fundering legde voor de SUV zoals wij die nu kennen. Dat momentum werd doorgezet met de komst van de Grand Wagoneer in 1984, een van de eerste capabele terreinwagens die tevens luxe opties te bieden had.

Bouwen op het verleden

Met de Wagoneer-lijn wil Jeep de draad weer oppakken, zo stelt Jeep-FCA Global President Christian Meunier: "De eerste Wagoneer en Grand Wagoneer creëerden een nieuw segment als de ultieme premium SUV van die tijd. De nieuwe Grand Wagoneer Concept is onze visie op wat een moderne uitdrukking van dit tijdloze icoon kan zijn en geeft aan hoe we de toonaangevende premium SUV opnieuw zullen definiëren en recreëren."

Van buiten is er echter niet veel van de retro-insteek te merken. De Grand Wagoneer heeft het bekende Jeep-gezicht, maar een geheel modern en kenmerkend design. Van fratsen als nep-houten panelen op de zijkant is geen sprake. Sterke rechte lijnen geven de wagen een imposante verschijning, compleet met de tegenwoordig populaire lichtbalken en 24-inch velgen. De traditionele zeven sleuven in de grille zijn verlicht met LED-technologie om de merk identiteit extra kracht bij te zetten. Het interieur wordt gekenmerkt door uitvoerig gebruik van infotainment schermen.

Focus op elektrisch

Als speerpunt van de plannen van Jeep om de komende jaren volledig in te zetten op elektrificatie, beschikt de Grand Wagoneer Concept over een geavanceerd plug-in hybride systeem. Jeep belooft verder dat de productieversie besteld kan worden met drie verschillende 4x4-systemen, Quadra-Lift-luchtvering en tal van premium interieur en tech-upgrades.

Als vlaggenschip van de Wagoneer-lijn zal de auto het toonbeeld van rijdynamiek, luxe, prestaties, efficiëntie afwerking en technologie zijn. De Grand Wagoneer zal in Warren, Michigan uit de fabriek komen, net buiten Motor City Detroit. Wanneer de wagen in productie gaat en wat ie moet gaan kosten is nog niet bekend.

Nieuws
  • Jeep - FCA