Nederlander start verbeterde autoveiling: The Collectables

Op Autobahn schrijven we regelmatig over autoveilingen, maar meestal zijn ze in het buitenland. Dat is onhandig omdat je vaak de voorwaarden niet kent, maar ook omdat je nieuwgekochte auto dan ver weg staat. Kan dat niet ook in Nederland? Ja, dat kan, met de The Collectables.

The Collectables

Autoliefhebber Joris Roozen was jarenlang bekend van allerlei luxe autotrips, the (Quote) Challenge en extreem sjieke Formule 1-reizen over de hele wereld, nu is hij iets nieuws gestart, een veilingsite.

In Nederland was er nog geen online autoveiling van formaat. Roozen en zijn medeoprichters willen hun auto's aan de man brengen met volledige openheid. Daarmee doelen ze op de staat van de auto, ze maken 150 foto's waar door je je gewilde klassieker of youngtimer echt vanuit alle hoeken kunt bekijken.

"Daarin willen wij als The Collectables het verschil maken. Zo voorzien wij elke auto van circa 150 foto’s, tegenover gemiddeld 15 bij reguliere auto-advertenties. Omdat we alles willen laten zien. Inclusief krasjes en eventuele andere beschadigingen, die vaak niet getoond worden."

Joris Roozen.

Het tweede punt van transparantie is volgens Roozen de veilingfee. Waar buitenlandse veilingen soms plotseling tot 25% commissie rekenen voor het veilen van een auto, wil de The Collectables duidelijk zijn voor de verkoper.

"Doordat we volledig online werken kunnen we de kosten laag houden. Kopers betalen een commissie van 6% boven op het aankoopbedrag. Dat bedrag begint bij 300 euro en is nooit hoger dan 6.000 euro. Dit is veel lager dan de gemiddelde commissies die in automobiel veilingen gerekend worden, waar percentages tussen de 15 en 25%, zelfs zonder plafond, geen uitzondering zijn"

Joris Roozen.

Momenteel heeft Roozen al een paar interessante veilingen lopen. Zo heeft hij een BMW M5 Touring, BMW 850i en een Ferrari 355 Spider in de verkoop staan. Het is weer eens wat anders dan bieden op een veiling in het buitenland.

Nieuws
  • The Collectables