‘Rotterdam moet Formule E binnenhalen’

Als het aan een aantal inwoners en ondernemers in Rotterdam ligt, komt de Formule E naar de Maasstad. Niet Eindhoven, maar Rotterdam zou de autoraceklasse naar Nederland moeten halen.

Formule E

Hoewel de Formule E nog lang niet de uitstraling van de Formule 1 heeft, is de elektrische raceklasse wel met een harde opmars bezig. Het seizoen van dit jaar (seizoen 2019/2020) viel in het water door de coronacrisis. Met een eindsprint op het oude vliegveld Tempelhof in Duitsland was het niet echt heel leuk. Maar voor 2020/2021 staat er weer een echte kalender op het programma. Virus een beetje dienende, kan het groeien weer doorgaan.

En die groei, die moet ook naar Rotterdam. Dat vindt het collectief “Rotterdamse Dromers”. Een van de dromers is Stijn van Pelt en volgens hem doet Rotterdam er goed aan de Formule E naar de stad te trekken. Dat is niet alleen goed voor de batterijracers, maar ook voor de stad.

Van Pelt is van mening dat Rotterdam enerzijds zijn best doet om te vergroenen, maar met de grootste haven van Europa in de achtertuin lukt dat niet echt. Daarnaast is de vergroening een uitdaging voor de petrochemische industrie. Volgen Van Pelt kan de groene industrie wel een zetje gebruiken.

Daarnaast maakt hij de brug met de -door de coronacrisis- veranderde economie. Een Formule E-race zou de zwaargetroffen ondernemers in de (nacht)horeca een festival kunnen gunnen. Het gaat vooral om de economische spin-off die een race kan bieden. Dus niet op alleen op de korte termijn voor hotels, restaurants en die nachthoreca. Maar ook de koppeling van de groene transitie aan Rotterdam.

Volgens Van Pelt is in het Londense hoofdkwartier ook al interesse voor een race in Rotterdam. Dat Eindhoven ook naar de race lonkt is misschien vervelend, maar zou ook als een kans gezien kunnen worden. Juist in Eindhoven is veel moderne technische industrie, terwijl Rotterdam juist in de offshore techniek groot is. De twee vullen elkaar aan. Maar Rotterdam heeft ook dat grootstedelijke plaatje als achtergrond. Eindhoven kan zijn industrie in Rotterdam in de etalage zetten. Voor de mensen van buiten Nederland is dat uurtje rijden verderop het verschil tussen het centrum van een stad en de voorstad.

Een aantal jaar geleden probeerden ondernemers de Formule E en Formule 1 ook al naar de stad te halen. Dat liep toen uit op teleurstellingen. Vooral omdat het groene gemeentebestuur de komst niet zag zitten.

Nieuws
  • ProShots