Opgefokte KTM X-Bow GT te koop (380 pk)

Zin in een blokje om in deze saaie tijden? Kijk niet verder! Bij Autobedrijf Schouten in Ermelo hebben ze het perfecte tegengif voor verveling. Met deze tot 380 pk getunede KTM X-Bow GT heb je geen moment rust.
Opgefokte KTM X-Bow GT te koop (380 pk)

We kunnen in deze donkere tijden wel wat lol gebruiken en wat is er nu betere dan een lichtgewicht, overgemotoriseerd circuitspeeltje? De KTM X-Bow die in Ermelo te koop staat pas perfect in dat plaatje. De straatracer stamt uit 2016 en heeft slechts 5.863 kilometer op de digitale teller staan.

Het gaat hierbij om de luxere GT-versie, die voor de verandering voorzien is van een voorruit en zijramen. In tegenstelling tot de standaard X-Bow heb je dus zelfs een stel kleine deurtjes.

Flinke tune

Naast windbescherming beschikt de KTM over een heftige vermogensupgrade. Toen de auto uit de fabriek in Graz rolde had hij de beschikking over 286 pk uit een tweeliter TFSI vierpitter van de Volkswagen Groep. In het geval van de X-Bow zat er een Audi-labeltje op.

Het scheurijzertje is echter langs geweest bij de firma Wimmer Racing Technology Solingen, even buiten Düsseldorf. Aldaar werd er gespeeld met de elektronica en kwam er uiteindelijk 380 pk en 500 newtonmeter koppel uit het giftige turboblok. Met een gewicht van 847 kilo levert dat spannende prestaties op: 0-100 is gedaan in 3,3 seconden. Om de boel op snelheid nog een beetje stabiel te houden werd er meteen een flinke achtervleugel geïnstalleerd.

Koop dan!

Mocht je interesse gewekt zijn en je bankrekening rijkelijk gevuld dan kun je even langsgaan bij Autobedrijf Schouten BV in Ermelo. De volledige advertentie voor de unieke KTM vind je hier.