Dit is de goedkoopste Ferrari 488 GTE ooit

Altijd al een GTE Le Mans racer gewild maar nooit de pegels gehad? Ferrari en Lego Technic bieden de uitkomst met een gedetailleerd model van de 488 GTE.

Dit is de goedkoopste Ferrari 488 GTE ooit

Voor de meeste van ons is het bezitten van een Ferrari niet weggelegd, laat staan een volbloed GT3-racer. Zelfs een taxiritje behoort meestal niet tot de mogelijkheden. Niet eerlijk, zo dachten de sympathieke mannen en vrouwen van plastic blokjesboer Lego. Daarom brengt het bedrijf in samenwerking met de legendarische supercarbouwer de Ferrari 488 GTE tot leven onder de Lego Technic vlag. Eerder brachten de Denen al een vette McLaren Senna uit.

Vol detail

Het 48 centimeter lange model is gebaseerd op de auto's van het AF Corse fabrieksteam en zit vol unieke details. Zo is er een draaiende V8 motor, volledige ophanging en een stuur met het beroemde steigerende paard erop. Het is het eerste Lego Technic model dat in samenwerking met Ferrari is uitgebracht.

Voor Lego Technic designer Lars Krogh Jensen was het een flinke uitdaging: ”De kans om een Ferrari na te bouwen in Lego Technic was een absolute jeugdroom die waarheid werd. Ferrari is beroemd vanwege zijn ongelooflijke voertuigen dus ik wist dat ik de limieten van het Lego Technic-systeem moest opzoeken om de dominante racer eer aan te doen. Het bouwpakket is een geweldige uitdaging voor elke fan die fantastisch design kan waarderen en geïnteresseerd is in het leren over de technologie die zo'n indrukwekkende auto mogelijk maakt."

Missie geslaagd

Ferrari fabrieksrijder Alessandro Pier Guidi geeft zijn goedkeuring: “Toen ik een kind was speelde ik vaak met Lego steentjes, dus toen ik deze replica van de Ferrari 488 GTE zag was ik echt onder de indruk, zeker als je bedenkt hoe ze sommige eigenschappen na konden maken. Ik moet zeggen dat het zien van een Lego Technic model van een auto waar ik mee geracet heb en waar mijn naam op stond me erg trots maakt."

Koopje?

De goedkoopste Ferrari 488 GTE ter wereld kan al van jou zijn voor €179,99. Vind daar maar eens een echte voor. Dus mocht je nog wat voor naast de schoen of onder de boom zoeken, grijp je kans!