Koop de vetste Opel Astra ooit

Wil jij iedereen wegblazen bij de plaatselijke snackbar? Kijk dan niet verder! Op de bodemloze put die Racecarsdirect.com heet vind je de allercoolste Astra F ooit gemaakt.

Koop de vetste Opel Astra ooit

De eerste Opel Astra geldt over het algemeen als een van de asbakken van de autowereld. Het type auto dat je voor een pakkie sjek of een kratje bier van je oom koopt. Althans, dat geldt voor de dodelijk saaie basisversie. Met een dikke zestienklepper GSi wordt het al een stuk leuker. Maar er is altijd een overtreffende trap. Op Racecarsdirect vinden we de absolute top in de klassieke wit/gele Opel Motorsport livery.

Wolf in schaapskleren

Op het eerste gezicht lijkt het om een of andere replica of showcar te gaan, maar er is een hoop aan de hand onder de relatief standaard uitziende body. De Astra is namelijk niet echt een Astra. Onder de panelen vinden we namelijk een stalen buizenframe.

Achter de voorstoelen is een dikke drieliter V6 gemonteerd met 345 pk. Het blok drijft via een sequentiële Xtrac zesbak alle vier de wielen aan, die ook nog eens allemaal kunnen sturen. Het gaat hier namelijk om een 950 kilo zware Trophee Andros ijsracer.

Grote namen

De Astra werd gebouwd door het Franse Snobeck Racing en ingezet onder de Team Opel France vlag, wat het een van de weinige Opels met Franse invloed die we kunnen waarderen maakt. Het model was actief tussen 1994 en 1998 en kreeg al snel gezelschap van de Tigra. Door de jaren heen werden er grote namen op de zijruiten geplakt.

Markku Alen (WRC kampioen van 1978), Rene Arnoux (zevenvoudig Grand Prix winnaar) en Eric Helary (winnaar Le Mans 1993) mochten allemaal een potje sturen met de extreme Opel. In 1995 won de auto het Trophee Andros kampioenschap met Francois Chatriot. Alen en Helary voegden daar een overwinning bij de beroemde 24 uur van Chamonix aan toe.

Prijs op aanvraag

De aangeboden Trophee Andros Astra werd bestuurd door Markku Alen en Le Mans-veteraan Michel Ferte. De auto staat in Formigine, Italië, even buiten Modena. De prijs is echter op aanvraag. Dat maakt het lastig om in te schatten wat de super-Astra op moet brengen. Ter vergelijking: een Citroen AX ijsracer werd vorig maand geveild met een richtprijs van €40.000-45.000.

Dus sla je slag! Een beter speeltje voor een beetje sneeuwpret kunnen wij zo niet bedenken. De advertentie bekijk je hier.

Formula Rally Ovied 1997

Cargasm
  • Daniele ferrua via Racecarsdirect
  • HillClimb Monsters