McLaren P1 GTR één van 58 te koop

McLaren bouwde ooit auto's die er wél mooi uitzagen, of die niet allemaal op elkaar leken. Het bedrijf was zelfs een van de eersten met een hybride supercar, eh pardon hypercar. Maar in GTR_trim is de P1 nóg wat specialer. Dus is het juichen als er een te koop komt. En dat is nu het geval.
McLaren P1 GTR

Wie de afloop van de Brexit-onderhandelingen niet wil afwachten en alvast een Britse exoot uit Groot-Brittannië van de daar aanwezige grindpaden wil redden heeft mazzel. Er is immers een McLaren P1 GTR in de verkoop gekomen. Het gele hypercar (wat is het verschil tussen hyper- en supercar ook alweer?) staat in de etalage bij Supervettura, de officiële dealer van Koenigsegg in Engeland. Het lijkt er verrekt veel op dat het dezelfde auto is, die eerder in Nederland bij Jeroen van den Bergs bedrijf Carlink te koop stond voor €3,2 miljoen.

McLaren P1 GTR

De drie letters GTR achter de naam P1 betekenen zoveel als: deze P1 is extraspeciaal en de koper van deze auto is extreem rijk, want hij koopt een hypercar waarmee hij alleen op het circuit kan rijden. De 3,8 liter twinturbo V8 van de P1 produceert 1.000 pk, maar dan is er ook nog het ERS-systeem met push-to-pass en in de gigantische vleugel zit een DRS-klep. Al met al een speciaal speeltje. Hier rijdt een van zijn 57 broertjes op de Nordschleife in een video.

Zeker als je in ogenschouw neemt dat Van den Berg en zijn opvolgende eigenaars maar 280 kilometer met de auto hebben gereden. Eigenlijk een misdaad tegen de technologie.

Inmiddels is de prijs van de auto £2,820,000 inclusief VAT (oftewel BTW). In Europese centen is dat €3,1 miljoen. Tja, ergens is dus een ton of wat verdwenen. We gaan ervan uit dat Supervettura eraan gat verdienen, dus of Carlink heeft er nooit de vraagprijs voor gekregen, of deze eigenaar gaat het schip in met zijn belegging (of dit is een andere P1 GTR die net zo geel en met stickertjes is uitgedost). Hoe dan ook, gelukkig hebben we de plaatjes nog.