Meer dan twee miljoen voor Le Mans-horloge Steve McQueen

Max Verstappen werkt met TAG Heuer aan het verwezenlijken van een legende voor Hollanders. Steve McQueen heeft die legendarische status al bereikt als acteur, en vertolkte natuurlijk een van zijn mooiste rollen in de film Le Mans. Het Heuer Monaco-horloge dat hij daarin droeg leverde dit weekend miljoenen op.
Steve McQueen

Horloges van merken als TAG Heuer zijn altijd al vrij prijzig. Maar het kan altijd duurder, zo bewijst de Heuer Monaco van wijlen Steve McQueen.

Met een hamerprijs van $2.208.000,- (in ons geld €1.817.957,-) is de Heuer Monaco van de legendarische acteur het duurste horloge van het horlogemerk ooit. Volgens TAG Heuer is de Heuer Monaco (TAG en Heuer fuseerden in 1985) het belangrijkste horloge uit zijn geschiedenis.

CEO Frédéric Arnault van het merk is natuurlijk tevreden met de legendestatus van een van zijn uurwerken: "Steve McQueen and his Heuer Monaco not only became one of the most recognized and celebrated timepieces of the last century, but it forever shaped the culture of TAG Heuer. We have been humbled by the excitement within the watch community leading up to the auction, and this record result is a testament to the historic importance and continued legacy of this Heuer timepiece."

Origineel

Steve McQueen gaf het horloge op de laatste dag van het filmen van de film Le Mans weg. De gelukkige was Haig Alltounian, de officiële monteur van de film, maar ook McQueen vaste monteur voor zijn racewagens. Hij hield het horloge de afgelopen vijftig jaar in zijn collectie, maar wilde het kennelijk op zijn oude dag alsnog veilen. Hij was het zelf die het horloge nu wegdeed. Dat zal ongetwijfeld meespelen met de duizelingwekkende waarde die het uurwerk nu heeft gekregen.

Het openingsbod op de veiling afgelopen zaterdag in New York was $200.000,-, maar in de zeven minuten die erop volgden steeg de prijs als een dolle. Het winnende bod was $1,8 miljoen en daar komen dan alle veilingkosten nog bij, waardoor het uiteindelijk meer dan $2,2 miljoen werd. Niet echt een horloge om, nu dagelijks om je pols te hangen dus.

Dingen met Steve McQueen erop zijn sowieso duur. Zo werd de Porsche 917K uit de film de duurste Porsche ooit geveild.

© Bernard Cahier - Getty Images - via TAG Heuer
© MPTVimages - via TAG Heuer
© MPTVimages - via TAG Heuer
© Andre Marc Delourmel 1971 - via TAG Heuer
© Mel Traxel - via TAG Heuer
© BFA Alamy Stock Photo - via TAG Heuer
© TAG Heuer
© TAG Heuer
© TAG Heuer
© TAG Heuer
© TAG Heuer
© TAG Heuer
© TAG Heuer
© TAG Heuer
© TAG Heuer