Spotgoedkope Chinese EV is levensgevaarlijk [VIDEO]

Volgens de Duitse ADAC is de recent gelanceerde Suda SA01 een doodskist op wielen. De EV gaat voor iets meer dan €10.000 weg, maar heeft het veiligheidsniveau van een oldtimer.
Spotgoedkope Chinese EV is levensgevaarlijk

Het is een zeer aantrekkelijk idee: een elektrische auto voor iets meer dan €10.000 euro. Zelfs een reguliere brandstofauto krijg je niet meer voor dat geld. Het nieuwste product van het Chinese Henan Suda Electric Vehicle Technology Co., Ltd belooft dat waar te maken. Dankzij subsidies op elektrische auto's kun je de Dacia Logan-achtige Suda SA01 in Duitsland voor de helft van de originele prijs op de oprit zetten. Maar wat krijg je daar eigenlijk voor terug?

De Suda SA01.

You get what you pay for

Volgens de Duitse auto-autoriteit ADAC, niet erg veel. De SA01 heeft namelijk geen elektronische veiligheidssystemen. Er is geen noodremassistent, rijstrookassistent of ESP. Er zijn zelfs geen airbags aanwezig. De Suda kwam er verrassend genoeg tijdens crashtests niet echt lekker vanaf.

Door het ontbreken van airbags en de constructiekwaliteit van een goedkoop energy drink blikje was de auto bij een frontale botsing met 64 kilometer per uur al levensgevaarlijk te noemen. Het stuur probeerde de bestuurder tegelijkertijd te onthoofden en zijn borst te vermorzelen, terwijl de rest van het dashboard de knieën en scheenbenen aanviel.

Koekblik

De auto was na de crash zo vervormd dat de bestuurdersdeur niet meer te openen was. Dat probleem werd verergerd door het ontbreken van een afsluiter voor het hoogspanningssysteem. Dit zou het onmogelijk kunnen maken voor reddingswerkers om de inzittenden te bevrijden als de elektrische componenten in de crash beschadigd zijn.

Er bleef weinig over van de Suda in de ADAC-test.

Gelimiteerde run

De ADAC kan het niet geloven dat de Suda een typegoedkeuring heeft gekregen voor de Europese wegen. Omdat het echter om een gelimiteerde productie gaat mag de SA01 zonder aan alle eisen te voldoen verkocht worden. Een kwalijke zaak, zo stelt de ADAC.

Naast het feit dat de auto je niet beschermt bij een ongeval, doet hij er ook weinig aan om een crash te voorkomen. Buiten de afwezigheid van elektronische veiligheidssystemen merkt de ADAC op dat het rijgedrag onvoorspelbaar is, de remweg dramatisch en de acceleratie juist indrukwekkend. Met de Suda loop je dus het risico om plotseling keihard op te trekken, de controle te verliezen en niet te kunnen stoppen, met alle gevolgen van dien.

Voorlopig mag de auto helaas gewoon verkocht worden. Het is te hopen dat de bevindingen van de ADAC daar verandering in brengen.